Élet-Stílus

Csak egy rozsdás fémdoboznak tűnt, pedig legalább 6 millió forintot ér

A bokrok mögött, egy kerítés mellett volt Staten Islanden egy „rozsdás fémdoboz”, Matthew Emanuel telkén, ahol négy éve él.

Szarvasok megették a fák alját, ezért úgy döntött a férfi, hogy kicseréli bambuszokra őket. A munkások ekkor megkérdezték tőle, hogy segítsenek-e kinyitni a dobozt. Amikor kifordították a földből vették csak észre, hogy igazából egy széf. Emanuel megrázta, de nem hallott belőle semmit.

Miután kinyitották, szövetzacskókat találtak benne, amik tele voltak százdollárosokkal és megszámolhatatlan mennyiségű arany- és gyémántékszerrel.

A százdolláros kötegek össze voltak ragadva, nagyon rossz állapotban a nedvességtől. 16 ezer dollárt tudott végül megszámolni, és amiket nem tudott szétszedni, az még úgy 5 ezer dollárt adhatott ki, vagyis úgy 5,6 millió forintot összességében.

Volt a széfben egy mappa is, amiről egy címet olvastak le. Emanuelék egy brooklyni épületet találtak az interneten a cím alatt, aminek a tulajdonosa csak pár házzal arrébb él Staten Islanden. A férfi meg is látogatta idős szomszédját, akitől megkérdezte, rabolták-e ki valaha.

Az idős férfi ekkor beszámolt neki egy „nindzsa betörőről”, aki kitépte a széfet a falából, majd mikor a rendőrök megjelentek elfutott. Valószínűleg menekülés közben hagyta ott a széfet Emanuel kertjében.

Eléggé ledöbbentek

– nyilatkozta az ABC-nek a megtaláló, miután a széf tulajdonosainak elmesélte, hogy megtalálta az elrabolt értékeiket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik