Élet-Stílus

Széfbe szorult egy kisfiú bújócskázás közben

Minden idők legjobb búvóhelyét sikerült megtalálnia egy kilencéves kisfiúnak, aki az öccsével bújócskázott a nagyszülők házában, Berlin Lichterfelde nevű kerületében.

A srác egy használaton kívüli, nyitott páncélszekrénybe bújt be, és óvatosan magára húzta az ajtót. A zár azonban bekattant, így a kisfiú fogságba esett. Szerencsére időben kiderült, hogy a gyerek bajba került, de a páncélszekrény hatjegyű kódját egyedül a nagyapja tudta, aki nem volt otthon és a család nem tudta elérni.

Fotó: Berliner Feuerwehr

Nem volt más hátra, hívták a tűzoltókat. Ők a biztonság kedvéért, egy kis résen át elkezdtek oxigént pumpálni a széf belsejébe. A kisfiú biztonsága miatt kockázatos lett volna nehéz szerszámokat használni a páncélszekrény kinyitásához, ezért megpróbálták megfejteni a jelszót. Három órán keresztül próbálkoztak a családtagok születési dátumainak különböző variációval, de úgy tűnt, hiába. Az ajtó végül akkor nyílt ki, amikor megérkezett a speciális egység, amelyik nekilátott volna a széf feltörésének.

Thomas Kirstein tűzoltó elmondta, hogy a gyereknek az ijedtségen kívül semmi baja sem  esett, a történet így jó véget ért.

(via Sky News)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik