Élet-Stílus

Megkötözte gyerekeit, majd megölte volt barátnőjét Belgium leghíresebb bohóca

Belgium egyik legismertebb gyerekeket szórakoztató művésze élőben közvetítette a Facebookon, ahogy letartóztatták őt egy ház tetején a volt barátnője meggyilkolásáért, írja a The Guardian.

Kevin Lapeire – aki szerepelt a belga Got Talentben és a Benelux államokban kiérdemelte a legjobb bohóc címet – fegyverrel a kezében fenyegetőzött, gázpalackot dobott a rendőrökre, majd feladta magát.

A 31 éves férfi, aki évekig kórházban ápolt gyerekek arcára csalt mosolyt, néhány napja szakított 47 éves barátnőjével, akit a helyi média csak Caroline D. néven emleget. A párnak három közös gyermeke volt.

Lapeire a gyanú szerint vasárnap éjjel ment el a család házában Oudenberg városába. Megkötözte és betömte a száját 12, 15 és 17 éves gyermekeinek és a padláson hagyta őket. Ezután lement a garázsba, ahol késsel végzett a gyerekek anyjával.

A gyilkos bohóc reggel betelefonált a gyerekek iskolájába, hogy késni fognak, és szintén üzent exbarátnője cégének.

Hétfőn délután Lapeire-t egy 13 emeletes társasház tetején látták meg Bredene településén, nem messze szülei otthonától.

A Facebookon élőben közvetítette, ahogy ledob a magasból egy gázpalackot a rendőrök irányába, és ahogy az égbe lövöldöz fegyverével.

Lapeire négyórás patthelyzetet alakított ki az egyenruhásokkal, de a mesterlövészek láttán feladta magát, levette a kabátját, a pulóverét felhúzta az arcára és a magasba tartotta kezeit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik