Élet-Stílus

Új törvény: a kansasi rendőrök többé nem szexelhetnek a lemeszelt sofőrökkel

Új jogszabályt alkotnak Kansasban, amely ezentúl tiltani fogja, hogy a rendőrök szexuális kapcsolatot létesítsenek azokkal, akiket félreállítanak közlekedési szabálysértésért vagy bűnügyi nyomozás miatt.

Kansas eddig az Egyesült Államok azon 33 állama közé tartozott, ahol nem bűncselekmény a beleegyezéses szex rendőrök és az általuk őrizetbe vett személyek között.

A törvényt azt követően szavazták meg, hogy tavaly 23 év után kiengedtek a börtönből egy férfit, akiről kiderült, hogy ártatlan egy kettős gyilkosságban. A vizsgálat során fény derült arra is, hogy az ügyben nyomozó detektív, Roger Goluboskinek több olyan esete is volt, amiben kansasi színes bőrű nőket arra kényszerített, hogy lefeküdjenek vele, különben letartóztatja őket.

Másrészt az is ihlető forrása volt a jogszabálynak, hogy nemrégiben egy New York-i tinédzser azt állította, hogy két rendőr megerőszakolta a kisteherautójuk hátuljában, azonban az ügyből nem lett semmi, mert a rendőrök szerint beleegyezéssel történt az aktus, emiatt nem volt törvénytelen – írta a Kansas.com.

Kiemelt kép: Thinkstock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik