Élet-Stílus

Véletlenül milliókat fizetett egy olcsó kínai gyorskajáért

A kínai büfé tulajdonosa most nagyon keresi a vásárlót, hogy visszaadja neki a hatalmas összeget.

Az ember azt gondolná, ha valaki véletlenül több mint hatmillió forintot fizet egy alig száz forintba kerülő gyorskajáért, az nagyon hamar feltűnne neki, és az illető igyekezne mindent megtenni a pénz visszaszerzésére. Egy kínai férfinek azonban úgy tűnik, fel sem tűnt, hogy egy kisebb vagyont hagyott ott egy gőzölt gombócért.

A helyi sajtóban megjelent hírek szerint a vásárló egy hónapja fizetett majdnem 150 ezer jüant (6,2 millió forint) egy átlagosan 1,5 jüanba (62 forint) kerülő gombócért a Zhengzhou városában található büfében. Az étkezde tulajdonosa, He Liuzhu egy helyi lapnak elmondta: az összeg, amint az egy szem gombócért fizetett az ismeretlen vásárló, nagyjából az üzlet egy teljes éves bevételének felel meg.

„7-8 éve nyitottunk, és minden hónapban valamivel több mint 10 ezer jüant keresünk” – mondta el He. A tulajdonos elmondása szerint a férfi az Alipay nevű mobilfizetéses szolgáltatáson keresztül rendezte a számlát, aminek már jelezték is a hibát.

A tulajdonos elmondta: próbálták a biztonsági kamerás felvételek alapján azonosítani a kérdéses vásárlót, de ő pont a délután 5 óra körüli csúcsidőben rendelte meg az ételt, és nem tudták megállapítani, hogy a nagy tömegben melyik vendég lehetett ő.

A kiemelt képen: vásárlók állnak sorba gőzölt gombócokért a hongkongi gombócfesztiválon, 2017 május 3-án. Fotó:AFP / Anthony WALLACE 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik