Élet-Stílus

Hamarabb szállítják házhoz a kokaint a pizzánál Angliában

kokain(210x140).jpg (Array)
kokain(210x140).jpg (Array)

Angliában és Skóciában sokkal hamarabb érkezik házhoz a futár, hogy ha kokaint rendel az ember, mintha pizzát rendelne – derült ki egy nagy volumenű, globális, kábítószerügyi felmérésből.

A kutatók kérdéseire Angliából ezer, Skóciából ötszáz drogfogyasztó válaszolt anonim módon. Egyharmaduk mondta azt, hogy ha házhoz rendelik a dílert, legkésőbb fél órán belül megérkezik. Skóciában az embereknek csak 12, míg Angliában is csak 20 százaléka jut ennyi idő alatt pizzához – írja a Telegraph.

Világviszonylatban 15 ezer kokainhasználó töltötte ki a kérdőívet, durván egyharmaduk nyilatkozta azt, hogy fél órán belül bármikor képesek drogot venni. A felmérés eredményei szerint, a dílerek nem csak az árujuk minőségével versengenek a vevőik kegyeiért, de a hozzáférés megkönnyítésével, és a kiszolgálás sebességével is.

Ahogy a nagyvárosokat egyre inkább elárasztják a biztonsági kamerák, a hagyományos, utcai árusítás egyre kevésbé vonzó az eladók, és a vevők számára. A másik oldalról viszont, a sötét web, és a titkosított közösségi csatornák relatíve biztonságossá teszik a házhoz szállítást.

A kutatásban 44 ország, 130 ezer drogfogyasztóját kérdezték meg, hogy felmerjék a rekreációs kábítószerhasználat hatásait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik