Élet-Stílus

Hatalmas bírságra számíthat az eltűnt túrázó, akit egy luxushotelben találtak meg

Hatalmas felfordulást okozott egy kézbesítetlen üzenet április végén a New Hampshire-i hegyekben. Az ügy főszereplője hatalmas árat fizethet apró figyelmetlenségéért – írja a Telegraph.

Christophe Chamley, a Boston University 70 éves közgazdász-professzora egyedül indult túrázni április 22-én reggel. Két hegy megmászását tűzte ki célul, amit teljesített is, csak jóval hosszabb idő alatt, mint eredetileg tervezte. Túl fáradt és túl késő is volt már ahhoz, hogy hazainduljon, ezért inkább hotelt keresett.

Chamley hajnali egykor jelentkezett be a szállodába, ekkor írt egy üzenetet a feleségének, hogy ne aggódjon, jól van, de csak másnap megy haza. Azt azonban már nem ellenőrizte le, hogy a rendszer el is küldi-e az üzenetet. Nem küldte el.

A professzor felesége hajnalban pánikban hívta fel a környék hegyi mentőit. Huszonöt profi kereste órákon át a férfit hómobilokkal és helikopterrel. A kutatást csak akkor állították le, amikor a híreket figyelő szállodai alkalmazottak betelefonáltak a központba, hogy alighanem az eltűnt túrázó alszik az egyik szobájukban.

A történetek azonban itt még nincs vége. Egy 2008-as jogszabály miatt ugyanis, a hatóságok kiszámlázhatják az érintetteknek a felesleges mentőakciókat. Minden valószínűség szerint Chamley professzoron is bevasalják majd, a feltehetően több ezer dolláros összeget.

A legnagyobb hasonló bírságot, 25 ezer dollárt (kb. 6,5 millió forintot) egy Scott Mason nevű kamasznak kellett befizetnie, miután 2009-ben, három át keresték feleslegesen.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: Thinkstock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik