Élet-Stílus

Dühkitörései miatt kezelték KERO-t

Kerényi Miklós Gábor tudja, hogy változtatnia kell a stílusán, amihez szakember segítségét kérte. A Kossuth- és Erkel-díjas rendező indulatkezelési tanfolyamon (amit pszichológus képzettségű szakember tart) vett részt, a Budapesti Operettszínház korábbi művészeti vezetőjét ugyanis gyakran vádolták azzal, hogy keményen bánik a színészeivel.

Azért, hogy ezen a helyzeten javítsak, egy tízalkalmas terá­pián vettem részt. Ezt úgy kell elképzelni, hogy szakember segítségével hosszú beszélgetések folyamán elemezzük a konfliktust, hogy aztán sikerüljön azt máshogyan megoldani. Kíváncsi voltam, ezért mentem el

– ismerte el a Blikknek Kerényi Miklós Gábor, aki éppen Szentpéterváron rendez.

KERO kijelentette, hogy bár viselkedését sosem a rossz­indulat vezérelte, a jövőben mégis szeretné elkerülni a hasonló helyzeteket. Saját bevallása szerint semmi mást nem tett, mint a művészeket és saját magát is kibillentette a komfortzónából az elérendő, magasabb cél érdekében.

Fontos hangsúlyozni, hogy vezetőként sosem úgy kezeltem a konfliktusokat, mint a művészieket. Művészi helyzetekben ugyanis valóban nehezebben tudom irányítani az adrenalint, a temperamentumomat, hiszen minden idegszálammal azon dolgozom, hogy a darab tényleg magas színtű legyen.

(Kiemelt kép: MTVA/Zih Zsolt)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik