Élet-Stílus

Döntött a bíróság: nem zaklatás, ha ráfingik a főnök az alkalmazottra

Egy ausztrál építőipari cég korábbi alkalmazottja, aki azt állította, hogy a főnöke gyakran „felemelkedett és lefingotta”, elvesztette az 1,8 millió ausztrál dollár, vagyis 195 millió forintos kártérítési pert, amit a vállalat ellen indított.

David Hingst 2008 és 2009 között dolgozott a cégnél adminisztrátorként, arról beszélt, hogy a zaklatások miatt lelki és fizikai sérüléseket szenvedett el.

18 napos tárgyalás után aztán arra jutott a victoriai legfelsőbb bíróság bírája, Rita Zammit, hogy elutasítja a férfi keresetét, mert ha még ha a szellentések meg is történtek, „akkor sem jelentenek azok zaklatást”.

Nem tudok visszaemlékezni rá, de talán egyszer kétszer megtörtént

– mondta a bíróságon a főnök, Greg Short a fingásról, de azt kizárta, hogy ezt szánt szándékkal vagy zaklatásként csinálta volna.

Pedig akár emlékezhetne is, mert Hingst felettesét „Mr. Büdösnek” nevezte, és dezodorral le is fújta. Egy munkatárs is úgy emlékezett vissza, hogy Short viszonylag gyakran elment Hingst mellett, elvileg a nyomtatóhoz, ami „aztán furcsa hangokat adott ki”, mondta akkor viccelődve a főnök. Más alkalmazottak szerint Short ezt azért csinálta, hogy Hingst otthagyja a munkahelyét

A felettes máskor is csúnyán beszélt beosztottjával, nyilvánosan megalázta, és sok kolléga viccesnek találta ezt, mondta Hingst a bíróságon. Mindezek ellenére a bíró elutasította a férfi kártérítését.

(via news.com.au, kiemelt kép: Thinkstock)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik