Élet-Stílus

Saját otthonba költözne a brit Nemzeti Szarmúzeum

A brit Nemzeti Szarmúzeum, ahogy a neve is sugallja, egy olyan múzeum, amelyikben ürüléket állítanak ki. Az Anglia déli partjainál fekvő Isle of Wight szigeten működő intézménynek egyelőre nincs saját otthona, csak utazó kiállításként működik, ám ez hamarosan megváltozhat.

A National Poo Museumot az Eccleston George művészcsoport tagjai alapították, 2016-ban. Gyűjteményében történelem előtti, és napjainkból származó fekáliát is találni. A legrégibb darab egy 140 millió éves, megkövesedett dinoszaurusz-ürülék, a frissebbek között találni oroszlántól, rénszarvastól, bagolytól, illetve embertől származó fekáliát is, amiket egy speciális szárítóberendezésben kezeltek. A múzeum működtetői azt ígérik:

A látogatók felfedezhetik az ürülékben élő összes csodát és titkot!

Az intézményt működtető nonprofit cég vezetői nemrég online adománygyűjtésbe kezdtek, hogy saját épületbe költözhessenek, amelyikben kiállítótér, kávézó, és kutatólabor is helyet kapta.

Nem baj, ha nem nagy a pénisz - mondja a péniszmúzeum-igazgató
...Márpedig, ha valakinek, neki elihetjük. Sigurour Hjartarson elmesélte, hogy lett egy viccből a világ legnagyobb gyűjteménye.

A célra a romos, elhagyatott, XIX. századi Sandown erődöt szemelték ki.  Az épületegyüttest felújításához 10 ezer fontot (kb. 3,6 millió) forintot szeretnének összegyűjteni. A támogatók akár saját végterméküket is kiállítathatják majd a múzeumban.

Le szeretnénk dönteni a tabut, és beszélni az ürülékről. Létrehozni egy szervezetet, ami az oktatásról, mókáról, és az inspirációról szól, kapcsolatokat teremt a világ körül, megváltoztatja azt, ahogy az emberek a saját egészségükről, és az őket körülvevő világról gondolkodnak

nyilatkozta a BBC-nek Ian Boyd, az egyik alapító.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik