Élet-Stílus

Oszter Sándornak már a Katasztrófavédelem tiltja tavai duzzasztását

A színész birtokán mesterségesen létrehozott tavak már hosszú ideje feszültséget okoznak a diósjenőiek életében. A helyiek először azt nehezményezték, hogy Oszter Sándor a halastó elől viszi el a patak vizét, hogy saját – engedély nélküli tavait duzzassza fel vele, majd az utóbbi hetekben azért kezdtek el aggódni, hogy a víz elmossa otthonaikat, ugyanis a gát többször átszakadt.

Kivonult Oszterhez a katasztrófavédelem – a színész kiakadt a vádakon
Ezúttal a tórendszer felső gátjának a zsiliprendszerével akadtak gondok.

Oszter eddig próbálta kimagyarázni a dolgokat, de a Katasztrófavédelem illetékesei, akik rendszeresen szemléztek a helyszínen az elmúlt napokban, meghozták a döntést.

A Diósjenőn engedély nélkül létesített tavak ügyében a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság megindította a szükséges vízügyi hatósági eljárást, és kötelezte az építtetőt arra, hogy biztosítsa a patak vizének szabad átfolyását. A katasztrófavédelem folyamatos kapcsolatot tart az építtetővel és a település önkormányzatával. A megindított eljárás folytatása mellett, a további megalapozott intézkedések érde­kében az elmúlt hetekben több alkalommal helyszíni szemlét tartottak a hatóság szakemberei

– közölte a Blikkel Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelem helyettes szóvivője.

Oszternek nem kell visszaállítania területet az eredeti állapotába, azaz nem kell betemetnie a medret, ezt a patak szabad átfolyása elintézi majd idővel. A diósjenőiek azonban továbbra sincsenek megnyugodva, hiszen ahogy mondják, a színész korábban sem tartotta magát ahhoz, amit hivatalosan tehetett volna.

 

Kiemelt kép: MTVA/Zih Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik