Belföld

Kivonult Oszterhez a katasztrófavédelem – a színész kiakadt a vádakon

Ellenőrzést tartott Oszter Sándornál a katasztrófavédelem. Ezúttal a mesterséges tórendszer felső gátjának a zsiliprendszerével akadtak gondok. Nem ez az első eset az utóbbi egy hónapban, hogy kivonult Oszterhez a katasztrófavédelem. A Diósjenő közösségi oldala Facebook-oldalra feltöltött szerdai felvételeken az látszik, hogy megrongálódott a szerkezet, s ömlik át rajta a víz. A helyiek közül többen is attól tartanak, hogy elönti a házaikat, Oszter szerint viszont nincs mitől félniük.

„Nem a gát szakadt át. A terasz végén volt egy zsalukőből épített víz csepegtető, ami nem lett jól lebetonozva. Emiatt ahogy lefolyt a víz a hegyekből alámosta a betonteknőt, ami leesett. Ennek viszont semmi köze a gátnál lévő átereszhez” – magyarázkodott a színész.

Oszter és a helyiek között azóta áll a bál, hogy a színész halastavakat kezdett építeni a villája terasza mellett. Az ehhez szükséges vízmennyiséget ugyanis a hegyről csordogáló patakból szerezte, ezzel pedig a védettség alatt álló horgásztó elől vette el a vizet, ami így akár ki is száradhat a helyiek szerint.

„Azt állították, hogy ki fog száradni a tó és kipusztul majd hétszázmillió forintnyi halállomány. De ez nem igaz, Kristálytiszta a víz, és ugyanolyan magasan folyik, mint korábban. Ha nem így lenne, akkor már rég kipusztultak volna a halak” – tette hozzá.

A helyieknek mindenesetre kezd elege lenni Oszterből. Többször is bepanaszolták már az illegálisnak tartott halastavai miatt. Környezetkárosítással vádolják.

„A horgászegyesület vezetője és több lakó is bepanaszolt a megyei főügyészségen. Már harmadszor terveztetem át a tavat. Korábban azért kellett átterveztetni, mert valakik hatméteres vizet vizionáltak. Az a baj, hogy sokan nem értenek ehhez. Azt viszont mindig megkérdezik, hogy miből építettem ki a dolgokat” – tette hozzá a színész.

Oszter a katasztrófavédelem ellenőrzése után elkezdte szétszedetni a vízáteresztő szerkezetet, és azt ígérte, hogy minél előbb kijavítja a hibát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik