Élet-Stílus
Nacsa Olivér (Array)

Juszt László nekiment Nacsa Olivérnek

24.hu
24.hu

2018. 04. 04. 18:21

Mint megírtuk, Nacsa Olivér interjút adott a Magyar Időknek, amiben nem rejtette véka alá, hogy ő a Fidesz politikájában hisz. Mások mellett azt mondta, az a politika, amelyet a magyar kormány képvisel a bevándorlás kérdésében, „az egyetlen járható út”.

Az interjú után Juszt László nyílt levelet írt Nacsának, amelyet a Facebook-oldalára posztolt. A levélben kritizálta a humorista szakmaiságát, szánalmasnak nevezte, hogy Bödőcs Tiborhoz vagy Hajós Andráshoz hasonlítja magát, majd azt üzente neki, hogy a hatalomhoz való dörgölőzés megöli a színpadi teljesítményt.

Juszt László levele teljes terjedelmében:

Ejnye Olivér! Sokan emlékszünk a karriered kezdetére. Arra, hogy Farkasházy hogyan egyengette az utatokat. Tudom, hogy a változás mindenkinek megengedett, ha van alapja. Nem is szóltam volna, de ahogyan magadat el/fel akarod helyezni Bödöcs és Hajós szintjére – már ne haragudj – de az szánalmas.

„Lázár János videójáról, amelyikből a liberális oldal nagy botrányt kavart, azt kell mondanom, hogy teljesen megfelel a valóságnak, egészen elképesztő állapotok uralkodnak Ausztriában és azon belül Bécsben… Ha olyan, egyébként általam művészileg nagyra becsült kollégák – hogy csak ennél a műfajnál maradjunk –, mint Hajós András vagy Bödőcs Tibor a liberális oldalnak lettek a szószólói, akkor úgy gondolom, hogy a konzervatív oldalnak ugyanúgy »jár« ez a lehetőség, hogy ismert művészek kiálljanak az értékrendje mellett. És ha most én vagyok, aki ezt a vállamra vehetem, én lehetek ennek a zászlóvivője, akkor én ezt örömmel megteszem.”

Tudod, hogy kedveltelek, szurkoltam Nektek. De elfelejtetted például azt az alapvetést, hogy a kabaré, csak ellenzéki lehet. (Pl.: a Parabola is csak addig volt életképes, amig ellenzéki volt, abban a pillanatban, amikor Szuhay kormányzati kabarét “csinált belőle” meg is halt.) Na és persze egy kicsit több szerénység sem ártana! Bödöcs egy hétvégén több könyvet olvas el, mint ahányat Te eddigi életedben olvastál. Ajánlom olvasd el az Addig se iszik című könyvét, ami Karinthy Frigyes színvonalú. Írtál ilyet? Vagy tudsz róla, hogy hosszú cikket írt a világ minden szerkesztősége számára elérhető hírügynökség, az AFP az Orbán-kormányt parodizáló magyar stand up-komikusokról, főleg Bödőcs Tiborról? Rólad hol írtak?

Szóval egy picivel több szerénység soha nem árthat… A hatalomhoz való dörgölődzés meg – hidd el – megöli a színpadi teljesítményt.

Ejnye Olivér! Sokan emlékszünk a karriered kezdetére. Arra, hogy Farkasházy hogyan egyengette az utatokat. Tudom, hogy a…

Közzétette: László Juszt – 2018. április 4.

(Kiemelt kép: TV2)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Kijini Primary School students learn to float, swim and perform rescues on Tuesday, October 25, 2016 in the Indian Ocean off of Mnyuni, Zanzibar.
—
Daily life in the Zanzibar Archipelago centers around the sea, yet the majority of girls who inhabit the islands never acquire even the most fundamental swimming skills. Conservative Islamic culture and the absence of modest swimwear have compelled community leaders to discourage girls from swimming. Until now.

For the past few years, the Panje Project has made it possible for local women and girls to get into the water, not only teaching them swimming skills but aquatic safety and drowning prevention techniques. The group has empowered its students to teach others, creating a sustainable cycle. Students are also provided full-length swimsuits, so that they can enter the water without compromising their cultural and religious beliefs.

While the wearing of full-length swimsuits may be seen as subjugation, donning one in order to learn a vital life skill, which has long been and would otherwise be forbidden, is an important first step toward emancipation. Education — whether it be in or out of the water — serves as a springboard providing women and girls the empowerment and tools with which to claim their rights and challenge existing barriers.

The rate of drowning on the African continent is the highest in the world. Still, many community leaders have yet to warm up to the idea of women and girls learning to swim. The swimming lessons challenge a patriarchal system that discourages women from pursuing things other than domestic tasks. It is this tension of the freedom one feels in and under water juxtaposed with the limitations imposed upon Zanzibari women that is at the heart of this series.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.