Belföld választás 2018
Budapest, 2013. április 3.
Nacsa Olivér humorista az M1 televíziós csatorna Ridikül című női beszélgetős műsorában, az MTVA gyártóbázisának 7-es stúdiójában. 
MTVA Fotó: Zih Zsolt

Nacsa Olivér: A kormány politikája az egyetlen járható út

Benke Ágnes
Benke Ágnes

szerkesztő. 2018. 04. 03. 12:57

Interjút adott a Magyar Időknek Nacsa Olivér. A humorista nem rejtette véka alá, hogy ő a Fidesz politikájában hisz. Mint mondta, az a politika, amelyet a magyar kormány képvisel a bevándorlás kérdésében, „az egyetlen járható út”.

Az, hogy bevándorlóország leszünk-e vagy sem, nem aszerint dől el, hogy ki liberális érzelmű és ki konzervatív, mert erre egész egyszerűen egyfajta válasz létezik, a józan ész válasza. Ember legyen a talpán, aki kiigazodik a magyarországi ellenzék ezzel kapcsolatos kommunikációján. Ott teljes a zűrzavar és a káosz, és nagyon remélem, hogy ezt a választópolgárok is látják

– véli Nacsa.

A humorista szóba hozta Lázár János bécsi videóját is. Személyes tapasztalata is van az osztrák fővárossal, mert családja egy része ott él.

Lázár János videójáról, amelyikből a liberális oldal nagy botrányt kavart, azt kell mondanom, hogy teljesen megfelel a valóságnak, egészen elképesztő állapotok uralkodnak Ausztriában és azon belül Bécsben.

Szerinte a keresztény-zsidó kultúrát meg kell védenünk, a kétezer éves európai identitást meg kell, hogy őrizze a kontinens.

Beszélt arról is, hogy amíg Hajós András és Bödőcs Tibor a liberális oldal szószólói lettek, a konzervatív oldalnak is jár lehetőség, hogy „ismert művészek kiálljanak az értékrendje mellett”.

Nacsa Olivérnek Bagi Ivánnal volt egy sorozata, amiben a kormányfő a szomszédjaival társalgott a kerítésre könyökölve. 2015-ben a humorista azt mondta, „Orbán mellől elfogytak a szomszédok”. Nacsa a Magyar Időknek most azt nyilatkozta, „ha megnézzük az ellenzéki oldalt, nincs egyetlen karizmatikus vezető sem, akivel szembeállítható lenne. Ezzel a helyzettel azóta nem tudunk mit kezdeni”.

Kiemelt kép: Zih Zsolt / MTI

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Kijini Primary School students learn to float, swim and perform rescues on Tuesday, October 25, 2016 in the Indian Ocean off of Mnyuni, Zanzibar.
—
Daily life in the Zanzibar Archipelago centers around the sea, yet the majority of girls who inhabit the islands never acquire even the most fundamental swimming skills. Conservative Islamic culture and the absence of modest swimwear have compelled community leaders to discourage girls from swimming. Until now.

For the past few years, the Panje Project has made it possible for local women and girls to get into the water, not only teaching them swimming skills but aquatic safety and drowning prevention techniques. The group has empowered its students to teach others, creating a sustainable cycle. Students are also provided full-length swimsuits, so that they can enter the water without compromising their cultural and religious beliefs.

While the wearing of full-length swimsuits may be seen as subjugation, donning one in order to learn a vital life skill, which has long been and would otherwise be forbidden, is an important first step toward emancipation. Education — whether it be in or out of the water — serves as a springboard providing women and girls the empowerment and tools with which to claim their rights and challenge existing barriers.

The rate of drowning on the African continent is the highest in the world. Still, many community leaders have yet to warm up to the idea of women and girls learning to swim. The swimming lessons challenge a patriarchal system that discourages women from pursuing things other than domestic tasks. It is this tension of the freedom one feels in and under water juxtaposed with the limitations imposed upon Zanzibari women that is at the heart of this series.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.