Élet-Stílus

Beginázták a magyar divatbloggert Dubajban

A régebben The girl behind the fashion mask néven futó divatblogger, Marosvölgyi Lídia most videós tartalommal tért vissza, és rögtön az elején kitálalt az Emirates légitársaságról, ahol légiutaskísérőként dolgozott egy ideig.

Kezdetek

Marosvölgyi Lídia nevét akkor ismerte meg az internet, mikor a Subba blog lecsapott egyik ártatlannak szánt akciójára: a Duna-parton található Holokauszt-emlékmű cipőibe dugta bele a lábát, és fotóztatta le magát, mintha cipőt próbálna. Valószínűleg semmi mögöttes célja nem volt ezzel a fotóval, de rengetegen felhördültek az emlékművel szembeni tiszteletlenségen.

Aztán évekig nem hallottunk róla, közben elkezdtett egy másik blogot Sky high heels néven, de már ez a felület sem elérhető, átköltöztette egy új oldalra. Itt főként utazásairól láthattunk képeket, illetve folytatta az outfitek fotózását, csak külföldi városokban. Most Youtube-csatornával próbál újra betörni a blogger-vlogger világba, és azzal indít, hogy mindent elmond a légiutaskísérők életének nehézségeiről.

Vannak bajok

Az ex-stewardess az alábbiak miatt sokallt be az Emiratestől, és nem a légiutaskísértől, mert hozzáteszi, hogy a Wizzairnél nagyon szeretett dolgozni, csak nem érte be a fapadossal, ezért ki akarta magát próbálni egy elit légitársaságnál.

Főnökök

Problémák voltak a vezetőséggel, vagyis a menedzserekkel, szerinte az ő egyik menedzsere hátrányosan különböztette meg a lányokat, míg a fiúkkal nagyon jól bánt. Mikor business osztályra jelentkezett, elutasították, és erre elvileg semmi indokuk nem volt, ő azt gondolja, hogy a menedzsere kaszálta el, pedig akkor még nem is ismerték egymást személyesen.

Barátok

Csalódott a barátaiban, akikkel ott ismerkedett meg: nem akartak soha kimozdulni vele, még az is előfordult, hogy az egyik barátját leküldte főzés közben egy hozzávalóért, aki eltűnt, majd kiderült, hogy egy másik munkatársnál isznak, kihagyva őt a buliból. Egy másik barátnőjével sosem voltak egy időben Dubajban, az mindig elutazott, amikor csak tehette

Még egy olyan lánnyal is képes volt elutazni, akit ki nem állhatott, mert azt a lányt is érdekelte az a dolog, ami ott volt, azon a helyen, ahova elutaztak.

Ő viszont hiába hívta Hawaii-ra, sosem jött össze a nyaralás. A harmadik barátnője állt hozzá legközelebb, de vele sajnos meg kellett szakítania a kapcsolatot, mert negatív és depresszív hangulatú volt.

Kosz

Nagyon durva a higiénia, a tálcákat úgy kapják vissza, mint egy romhalmaz, minden csöpög a szafttól, a járat végére leöntik kólával, de nem használhat védőkötényt vagy kesztyűt a fedélzeten, el kell viselnie, hogy állandóan koszos lesz.

Gyógyszerhiány

A betegségek ellen alig van megoldás, nem számíthatnak szakszerű ellátásra, de még a saját házipatikájukból sem hozhatják el az otthon felírt gyógyszereket, mert szinte minden valamit érő hatóanyag tiltott szernek számít. A cégnek van orvosi rendelője, de hetekbe telik, mire felírnak olyat, ami mondjuk használ a köhögésre.

Kollégák

A kollégák állandóan feljelentgetik egymást a vezetőknél ahelyett, hogy egymásnak szólnának előbb, ha valami problémájuk van.

Utasok

Az utasok tiszteletlenek és szófogadatlanok, hiába az elit utazóközönség, elfogadhatatlan módon beszélnek a személyzettel.

Volt olyan, hogy egy exkolléga utasként bepanaszolt, mert nem mosolyogtam rá a felszálláskor.

Veszélyes városok

Sok várost egyedül kellett megnéznie, mert a kollégák nem jöttek el a megbeszélt találkozóra, és ez néhány helyen nem a legbiztonságosabb, például Malajziában, ahol telefont és kamerát sem szabad az utcára vinni. Vagy Afrikában olyan hotelben laktak, ahol szögesdrót kerítette körbe őket, ilyen körülmények között az embernek nem sok kedve van egyedül nekiindulni egy városnézésnek.

Gina

Dubajban érték rossz élmények, például csúnyán átverték az autószervizben, egyszer pedig az italába is tettek valamit, pedig állítólag ez a világ legbiztonságosabb országa. Egy fél pohár rozét ivott, de már elmosódva látta az emberek arcát. Végül hazajutott, de végighányta a hazautat, majd kidőlt, és reggel nem értette, mi történt vele.

Hogy eshet meg ilyen egy olyan helyen, ahol ha nőként megerőszakolnak, és teherbe esel, akkor megint csak lecsuknak?

A tréningen elmesélték nekik, hogy egy Emirates-es kolléganővel pont ez történt, egy férfi kivitte a sivatagba, és megerőszakolta.

Csak szex

Dubajban mindenki laza kapcsolatot keres, a társkereső alkalmazásokon abszolút, még a kollégák között is. Munkatárssal is ismerkedett, akiről később kiderült, hogy nős, ráadásul a felesége is a légitársaságnál dolgozik.

A 10. pontban azt mondja el, hogy új célokat talált, a felsorolt nehézségek miatt azóta felmondott a légitársaságnál, és Németoroszágba költözött. Belátta, hogy a közel-keleti élet nem neki való.

Az Emirates-t is megkerestük, hogy reagáljanak a videóban felvetett problémákra, szerda délutánra ígértek választ.

Kiemelt kép: Instagram / @skyhighheelsblog

Ajánlott videó

Olvasói sztorik