Élet-Stílus

Pancsolt piával szökött meg két rab egy kolumbiai börtönből

Vígjátékba illő módszerrel szökött meg két fogvatartott a kolumbiai Bogotában álló La Picota börtönből. Jhon Gutiérrez Rincón és Olmedo Vargas a börtönben erjesztett, pancsolt szesszel itattak le egy őrt, majd megkérték, hogy engedje ki őket a boltba még egy kis piáért. A szökevények ellen országos hajtóvadászat indult – írja a BBC.

Jhon Gutiérrez Rincón, a lázadó Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) tagja, 2003-ban ítélték negyven évnyi börtönbüntetésre, emberrablásért. Olmedo Vargas nemrég lépett ki a lázadók soraiból, őt lopás gyanújával tartóztatták le, a tárgyalására vált.

Germán Ricaurte, a börtön igazgatója egy rádióinterjúban elmondta, hogy a börtön épületében sehol sem tettek kárt, a szóban forgó őr, pedig a kollégái szerint bűzlött az alkoholtól, és látták is együtt inni a két rabbal, így szinte biztos, hogy önszántából engedte el a fogvatartottakat. Az igazgató hozzátette, hiába küzdenek folyamatosan a házi szeszkészítés ellen a börtönlakók mindig megtalálják a módját az szabályok kijátszásának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik