Élet-Stílus

Adj visszajelzést a szexben, csodákra képes

Hogyan tudjuk elmondani a másiknak, mire vágyunk, milyen érintés, milyen szexpóz esne jól nekünk? A legfélénkebb fiúknak és lányoknak is van lehetőségük arra, hogy úgy kommunikáljanak a partnereikkel, hogy az célravezető legyen. Ehhez első lépésként az időzítésre kell figyelnünk: szex után bátran fogjunk bele és beszélgessünk egymással a történtekről!

A kimondott vágyak közelebb hozhatnak minket egymáshoz,  meghittebbé, intimebbé tehetik az együttléteket. Mégis, a férfiak és nők nagy hányada zavarban van, ha megkérdezik tőle, mire vágyik, miről fantáziál. A megfelelő pillanatban elmondott vágyak szó szerint fokozzák az együttlétet, a szenvedéllyel átitatott beszédhang gerjesztő, izgató, pláne ha olyasvalakitől halljuk, aki iránt komoly érzelmeket táplálunk. Akárhány éves is a párkapcsolat vagy a házasság, elképzelhető, hogy sohasem került sor arra, hogy a partnerek elmondják egymásnak, mire is vágynak. Itt az idő ezen változtatni, néha egy pici viselkedésbeli változás is elég ahhoz, hogy elindítson valami igazán jó dolgot.

A félénk fúk és lányok is könnyebben beszélnek szex után

Kínos és érzékeny téma, hogy elmondjuk mit szeretünk és mit nem, pláne, ha már jó ideje tart a kapcsolat. Sokan félénkek az ágyban, és számukra igazán nehéz kifejezni mit szeretnének, még úgy is, hogyha éppen abban a helyzetben tisztában vannak azzal, mire vágynak. A legkönnyebb szex után megbeszélni a történteket, természetesen a pozitív élményekre fókuszálva, nem pedig arra, mi az, amit soha többet ne csináljon a partner. A jó kommunikáció segíthet abban, hogy még több jó élményben legyen részünk, ráadásul a visszajelzés nemcsak a szexben fontos, hanem az élet más területein is, gondoljunk csak arra, milyen jól esik, ha építő kritikát kapunk a munkahelyünkön. A szerelmeskedésnél is valami hasonló dolog történik: kiemeljük, mi esett nagyon jól, és ezzel bátorítjuk a partnert az ismétlésre.

Azt a dolgot a végén, amikor lassan csináltad a lábam között, imádtam!

Ahogyan rádobtál az ágyra, csókolózás után, azt szeretném, hogy ilyet még csináljunk!

Nagyon izgató volt, amikor a fülembe sóhajtoztál!

Az igazán félénkek első lépésként megkérdezhetik a másiktól, melyik szexpózt szerették és miért? Ezek a beszélgetések közvetlenül szerelmeskedés után hatásosak, amikor a test és a lélek az elernyedés állapotában van, és amikor a szexualitással együttjáró, a hormonoknak is köszönhető jó, boldog érzés átjárja a testünket. Azért is jó ilyenkor beszélgetni és nem a telefont nyomkodni, mert ezekkel a pillanatokkal is építjük a kapcsolatot, nem pedig leromboljuk.

Fotó: Thinkstock

Az újdonság iránti vágyat is mondjuk meg!

Ha valami új dolgot szeretnénk kipróbálni, akkor is a szex utáni pillanatokat érdemes kihasználni. Akár arról legyen szó, hogy lekössük egymás szemeit, akár arról, hogy valamilyen új pózt próbálgassunk, az átvezető szöveg abból induljon ki, ami történt a jelenlegi szeretkezés közben.

Nagyon élveztem, amikor leszorítottad a kezeimet. Legközelebb kipróbáljuk úgy is, hogy összekötöd a kezemet?

Imádtam, amikor arra kértél, hogy forduljak a hasamra. Mit gondolsz arról, ha legközelebb is beszélsz hozzám közben?

A beszélgetést, a gyönyörrel kapcsolatos beszédet akkor csináljuk jól, hanem görcsölünk rá, ha nem azon gondolkodunk végig szex közben, mikor és milyen szexi dolgot mondhatnánk a másiknak. Egy rosszul időzített, vulgáris mondat tönkreteheti a szeretkezést, és pont ellenkezőleg hathat, mint szeretnénk. A görcsösség elkerülésének legjobb módja, ha szex közben arról kérdezzük a másikat, jólesett-e neki az érintés, hogyan esne neki jól. Bátran kérjük meg arra, mutassa meg, hogyan esne neki jól az érintésünk. Ehhez a kölcsönösség is szükséges, jelezzünk vissza arról, amikor kellemes számunkra egy érintés, egy csók, egy simogatás, ez bátorítóan hat a partnerre.

Kiemelt kép: Thinkstock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik