Élet-Stílus
m

Munkát keres az elhunyt román férfi

24.hu
24.hu

2018. 03. 19. 12:16

Útlevelet is szeretne.
Korábban a témában:

Különleges jogi helyzetben van egy román férfi. A 63 éves Constantin Reliu nemrég tért vissza Törökországból, ahonnét kiutasították… de inkább kezdjük még egy kicsit előbbről.

Reliu úr 1992-ben elhagyta Romániát, hogy Törökországban próbáljon meg pénzt keresni. A családjával egy ideig tartotta a kapcsolatot, de 1999 óta nem beszéltek egymással.

Nemrég a férfit kiutasították Törökországból, mivel lejártak az okmányai. Constantin Reliu hazatért Romániába, azzal a szándékkal, hogy új útlevelet csináltasson, és visszatérjen a török földre. Ám mikor felkereste a hivatalt, sajátos helyzet állt elő:

kiderült, hogy Reliu úr már 2003 óta halott.

A felesége – miután 4 éve nem hallott felőle – kérvényezte, hogy nyilvánítsák halottnak. Úgy gondolta, hogy férje a törökországi földrengésben vesztette életét, és azért nem ad hírt magáról. Reliu úr ezt úgy kommentálja, hogy exneje valószínűleg csak szeretett volna új házasságot kötni, és emiatt kellett megszabadulnia tőle (de hogy ő miért nem kereste többé az asszonyt, arról nem nyilatkozott).

A sztori már eddig a pontig is páratlan, de a java csak ezután következett: Reliu úr kérte halotti bizonyítványának érvénytelenítését,

ám a bíróság ezt megtagadta,

az ügyet lezárták, Constantin Reliu papíron továbbra is halott. Mint elmesélte, szeretne munkát vállalni, ám így, hogy hivatalosan nincs az élők között, nem lesz könnyű legálisan alkalmazni őt.

Az eset egyáltalán nem kivételes: emlékezhetünk például a spanyol Juana Escudero Lezcano történetére, aki egyszer sürgősségi ellátásra szorult, és az orvosa közölte vele, hogy hivatalosan már rég nem él.

Hét éve halott a nő, de szeretne új jogosítványt
A nyilvántartások szerint 2010-ben elhunyt.

 

via Guardian, NYTimes; kiemelt fotó: Thinkstock

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Asian woman hand using mobile phone with online transaction application, Concept e-commerce and internet online investment
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.