Élet-Stílus

Down-kóros gyerekeikkel énekelnek a kocsijukban az anyák – James Corden is odavan érte

Március 21-én van a Down-szindróma világnapja, amelynek alkalmából 50 anya énekelte és jelelte el a A Thousand Years című számot. Azt remélik, hogy a különleges dallal fel tudják hívni a figyelmet a Down-szindrómára, és tudnak változtatni az ezzel szemben kialakult előítéleteken.

Raising awareness for World Down Syndrome Day on the 21.3.18. So proud of this!! #wdsd2018 #wouldntchangeathing

Közzétette: Emily Baroch – 2018. március 16.

A hasonló videók miatt népszerűvé vált James Cordent is komolyan meghatotta a lehengerlő felvétel. Corden – aki olyan sztárokkal készített már el részeket a Carpool Karaoke című műsorához, mint Adele, Ed Sheeran, Jennifer Lopez vagy a Red Hot Chili Peppers – azt írta, hogy ez a műfaj legszebb videója, ami könnyeket is csalt a szemébe.

Az ötletgazda egy coventry-i anyuka, Becky Carless, akinek van egy négy és fél éves Down-szindrómás fia, Archie. Ő a Singing Hands nevű párostól vette az ötletet, hogy a Makaton jelnyelvvel készítsék el az egyéni verziójukat.

Az egész világon rengetegen megosztották már a videót, őrület, hogy egy kis ötlet, ilyen messzire jusson

– nyilatkozta Becky. Az egészen kivételes videó pénteken került fel a Facebookra, egy ebédidő alatt több mint 300 ezer nézője lett. A készítők támogatója Christina Perry énekesnő is, aki eredetileg énekli a dalt. Az anyukák – akik egy Facebook-csoportból ismerik egymást – az énekesnő férjén keresztül vették fel a kapcsolatot Perryvel, aki férjével együtt egy órán belül támogatásáról biztosította őket. Az összes jogdíjról lemondott, ami a kampány miatt illetné őt.

Perry férje egyébként az a Paul Costabile, aki 2015-ben a producere volt a More Alike Than Different című filmnek, amelynek abban az évben a Down-szindróma világnapján tartották a premierjét.

Kiemelt kép: Facebook

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik