Élet-Stílus

Ők a világ 5 legfiatalabb dollármilliárdosai

A Forbes a napokban ismét kiadta a világ milliárdosainak rangsorát (amin 276 milliárd forintos vagyonával az OTP-vezér Csányi Sándor az 1999.), a Business Insider pedig kiemelte közülük az öt legfiatalabbat.

Csányi Sándor a világ 1999. leggazdagabb embere
Visszakerült a dollármilliárdosok listájára.

A három legfiatalabb norvég, a legeslegfiatalabb, Alexandra Andresen még csak 21, nővére, Katharina 22 éves. Mindketten 1,4 milliárd dollár, azaz 353 milliárd forint büszke tulajdonosai. Mármint egyenként van ennyiük.

De vegyük őket sorba!

5. John Collins: 27 éves, 252 milliárd forint

A Harvard Egyetemről kirúgott Collins testvérével, Patrickkal alapította a Stripe nevű online fizetéssel foglalkozó céget 2011-ben. Az ír testvérpár most San Franciscóban él, ahol a 9,2 milliárd dollárt érő cégük székhelye is van.

4. Evan Spiegel: 27 éves,  1030 milliárd forint

Spiegel a Stanford egyetemi osztálytársával, Bobby Murphyvel a társalapítója a fotómegosztó Snapchatnek. A 2011-ben indult cég tavaly ment a tőzsdére, ezzel  Spiegel lett a legfiatalabb vezérigazgató, aki tőzsdei vállalatot irányít.

Ő és Murphy is a részvények 18-18 százalékát birtokolja, de a szavazati arányuk ennél jóval nagyobb a Snapchatnél, amely alkalmazást naponta 170 millió ember használja.

3. Gustav Magnar Witzoe: 24 éves, 477 milliárd forint

Witzoe csaknem fele részben a tulajdonosa a norvég Salmar haltenyésztő cégnek, amely a világ egyik legnagyobb lazactermelője. Ezt az „ajándékot” – a céget még mindig irányító – apja ajándékozta a fiatalnak 2013-ban. A családi vállalkozás így az apa feladata, Gustav Magnar Witzoe inkább ingatlanokkal és startupokkal foglalkozik.

Straight up

A post shared by Gustav Magnar Witzøe (@guswitzoe) on

2. Katharina Andresen: 22 éves, 353 milliárd forint

Andresen neve talán ismerős lehet. Ő az, akit tavaly 8 millió forintnyi koronára büntettek ittas vezetés miatt. Valószínűleg azért ki tudta fizetni, hiszen ő a világ második legfiatalabb dollármilliárdosa, csak húga fiatalabb nála.

A két lánynak egyenként 42 százalékos részesedése van a családi tulajdonú befektetési cégben, a Fredben. Ennek ellenére az apjuk irányítja a vállalatot, a szavazatok 70 százaléka az ő birtokában van.

https://www.instagram.com/p/Bf3Os5dlA88/?taken-by=kgandresen

1. Alexandra Andresen: 21 éves, 353 milliárd forint

Nála ugyanazok érvényesek, mint nővérénél, kivéve, hogy fiatalabb és nem kapták ittas vezetésen.

Hope 2018 treats you great!

A post shared by Alexandra (@alexandraandresen) on

Kiemelt kép: Instagram

Ajánlott videó

Olvasói sztorik