Élet-Stílus
This handout image from video provided January 29, 2013 by Johns Hopkins Medicine shows W. P. Andrew Lee(L), M.D., director of the Johns Hopkins School of Medicine’s Department of Plastic and Reconstructive Surgery, and head of the team that performed a double arm transplant on a US soldier who was injured in Iraq. Last month Dr. Lee and teams of surgeons performed the first bilateral arm transplant, together with an innovative treatment to prevent rejection of the new limbs. That treatment entailed an infusion of the deceased donor’s bone marrow cells, and has so far succeeded in both preventing rejection and reducing the need for anti-rejection drugs, which can cause complications such as infection and organ damage. The patient, Brendan M. Marrocco, a 26-year-old Army infantryman who lost all four limbs in a 2009 roadside bomb attack in Iraq. AFP PHOTO/HANDOUT/Johns Hopkins Medicine                   = RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT " AFP PHOTO / Johns Hopkins Medicine " - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS = / AFP PHOTO / John Hopkins Medicine / HO

Tippeljen, melyik országban tiltakoznak az orvosok a fizetéseik emelése ellen!

24.hu
24.hu

2018. 03. 07. 08:44

Petíciót írt alá ötszáz orvos és rezidens, a saját béremelésük ellen. Azt írják, igazságtalannak tartják, hogy míg az ő fizetéseik jócskán növekszenek, addig a nővérek, és a páciensek csak szenvednek az egészségügyi rendszerben – írja a CNBC.

A kanadai Quebec orvosainak a saját szakmai, érdekvédelmi szervezetük harcolt ki a béremelést, a petíció aláró szerint azonban, nagyobb szükség lenne a források egyenlőbb, igazságosabb elosztására.

„Az emelések azért sokkolóak, mert a nővéreink, az adminisztrátoraink, és a más szakmákban dolgozók nagyon nehéz körülmények között dolgoznak, míg a pácienseink nem kaphatják meg az összes egészségügyi szolgáltatást, amire szükségük lenne, az elmúlt évek drasztikus forráscsökkentései, és az Egészségügyi Minisztérium hatalmának centralizálása miatt.”

Az orvosok azt kérik a kormányzattól, hogy ne emeljék a fizetéseiket, a pénzt inkább osszák el úgy a rendszerben, a többi egészségügyben dolgozó között, illetve fordítsák a betegellátás finanszírozására.

A kanadai egészségügyi rendszer, a magyarhoz hasonlóan univerzális ellátást biztosít az ország összes állampolgárának. A betegek azokat a szolgáltatásokat kapják meg, amikre szükségük van, nem azt, amit ki tudnának fizetni.

Kanadában, a kórházi orvosok átlagosan, bruttó 339 ezer kanadai dollárt (kb. 66 millió forintot) keresnek évente, a háziorvosok átlagbére, évi 275 ezer kanadai dollár (kb. 53 millió forint), míg egy sebész specialistáé, évi 461 ezer dollárt (közel 90 millió forintot), szintén bruttóban.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.