Élet-Stílus

Eljött az idő: érkezik a Coca-Cola első alkoholos itala

A kivétel erősíti a szabályt

– írta a Coca-Cola a honlapjára. Nem is csoda, hiszen a cég 125 éves történetében először kezdenek el gyártani alkoholt is tartalmazó italt. A Chu-Hi nevű alkoholos ital (alcopop) egyelőre csak az egyébként is furcsa Japán piacon jelenik meg. Hagyományosan a shochu nevű – krumpliból, árpából, rizsből vagy cukorból – desztillált italból, szénsavas vízből és ízesítőkből áll, 3-8 százalékos alkoholtartalommal. Eddig olyan ízesítésekben lehetett kapni, mint például a joghurt vagy a vadbazsalikom.

Azt már elemzők korábban is mondták, hogy az üdítőital-gyártó nyitni fog az alkohol irányába, de mostanáig a cég egy vezetője sem ismerte el. A Coca-Cola döntése ráadásul azért sem meglepő, mert a távol-keleti országban 2013 óta évről évre 5-25 százalékkal növekszik ennek a fajta italnak a fogyasztása.

És még egy okból. Mint minden más nagy élelmiszergyártó, egyre kevesebbet tudnak értékesíteni az egyik legfontosabb termékükből: az üdítőitalokból. A fiatalabbak már nem annyira szívesen fogyasztanak cukrot, ezért is összpontosít a Coca-Cola is a vizekre, teákra.

Bár alkoholt nem állított elő a Coca-Cola, egyszer egy rövid ideig már próbálkozott vele – emlékeztetett a Financial Times. A 70-es években felvásárolt több kaliforniai borászatot és egy New York-i borkereskedést is. Az ő termékeiket árusították a United Airlines repülőinek fedélzetén is.

Kiemelt kép: coca-colacompany.com

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik