Élet-Stílus

„Nem toleráljuk az állatkínzást” – 12 év börtönt kapott a kutyagyilkos

A texasi férfi a maximum büntetést kapta a kölyökkutya halálra rugdosása miatt.

Egy texasi bíróság 12 évig tartó börtönbüntetésre ítélt egy 27 éves férfit, aki tavaly halálra taposott egy kutyakölyköt, akit még a falhoz is hozzávágott – jelentette a helyi sajtó. A Diesel nevű kutyus több csonttörést szenvedett, és az állatorvosok már nem tudták megmenteni az életét. Az ebet el kellett altatni.

Andrew Callaway a nagy felháborodást kiváltó eset után azt mondta, dühkitörése volt, és azért bántotta az ebet, közölve, hogy utána már megbánta, amit csinált. A férfi tettének több szemtanúja is volt, akik értesítették a hatóságokat. A kutyust egy Wylie városában található menhelyre vitték, de ott kiderült, sérülései olyan súlyosak voltak, hogy már nem lehetett megmenteni.

Az ügyben eljáró ügyész a helyi sajtónak kijelentette: a férfi ellen hozott ítélet jelzés mindenkinek, aki állatokat bánt, hogy „az állatkínzást nem tolerálják ebben a közösségben.” Greg Willis egyben emlékeztetett, tanulmányok sorai bizonyítják, hogy „akik állatokat bántanak, azok embereket is bántalmaznak”.

A bíróság a lehető legsúlyosabb, két évig tartó szabadságvesztésre ítélte az állatkínzás miatt Callawayt, aki emellett még tíz év börtönt kapott a feltételes szabadlábra helyezés feltételeinek megsértése miatt. A férfit korábban droggal kapcsolatos bűncselekmények miatt ítélték el.

(A kiemelt fényképen Diesel.  Fotó: Wylie Police Department)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik