Belföld

Állatkínzás a kocséri horrortanyán – megrázó fotók

Az öt életben maradt kutyával számoltatnák el a férfit. Korábban kutyadarálásról szóltak a hírek.

A 39 éves férfi 2017 januárjától 2017 októberéig tartott egy kocséri tanyán öt kutyát. Az állatoknak nem biztosított megfelelő táplálékot, gyógykezelést, elhanyagolta, nem tartotta őket tisztán.

Ez alkalmas volt arra, hogy a kutyáknak maradandó fogyatékosságot okozzon.

A tanyáról a helyi állatmenhely munkatársai a hatósági állatorvos jelenlétében menekítették ki az ebeket. A 39 éves férfit gyanúsítottként kihallgatták ki.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Nagykőrösi Rendőrkapitányság állatkínzás vétség nyomozott, majd az ügy iratait vádemelési javaslattal a járási ügyészségnek megküldte – írja a police.hu. A rendőrség közleményéből nem derül ki, de a korábbi hírek arról szóltak, hogy a férfi több, illegálisan szaporított kutyát le is darálhatott.

Soltész Katalin, a riasztott állatmenhely alapítója és kurátora azt mondta, szörnyű látvány, förtelmes bűz fogadta őket, az udvaron vasketrecben tartott kutyákat és állati csontvázakat találtak. A kenneleket állati ürülék borította, az udvaron is kutyatetem maradványok hevertek. Egy helyiségben találtak egy hatalmas darálót, ami mellett fehér szőrcsomók hevertek. Az öt életben maradt kutya szörnyű állapotban volt, azonnal állatorvoshoz vitték őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik