Élet-Stílus

40 lányt erőszakolt meg a francia nagypapa

Egy 57 éves francia férfi beismerte, hogy a nyolcvanas évektől kezdve körülbelül 40 nő ellen követett el szexuális erőszakot Franciaországban és Belgiumban – írja a BBC.

A meg nem nevezett nős vádlottat azután fogták el a rendőrök, miután biztonsági kamerák felfedezték az autóját a belgiumi Erquelinnes településén nem sokkal azt követően, hogy egy nőt megerőszakoltak.

Az ügy sokkolta az észak-franciaországi kisváros, Pont-sur-Sambre lakóit, ahol a polgármester szerint mindenki kedvelte a férfit. A háromgyermekes családapa gondnokként dolgozott, korábban pedig a helyi futballcsapat edzője is volt.

A gyanúsított – akit a francia média csak a „Sambre-i erőszaktevőként” emleget –  egy pillanat alatt az ország egyik legsűrűbben lecsapó erőszaktevőjévé lépett elő.

A férfi általában a korai órákban, hátulról támadt rá a nőkre, kesztyűt viselt, az arcát pedig eltakarta

– nyilatkozta az ügyész, Jean-Philippe Vicentini.

A rendőrség forrásai szerint az áldozatok között volt 13 éves, a legtöbben pedig 17 évesek voltak a bűntények időpontjában. A nyomozás során a hatóságok hozzávetőlegesen 100 embertől vettek DNS-mintát, a férfi mintája a szóban forgó alkalmak közül 19 esetben is egyezett.

Teljesen letaglózott a hír mindenkit. Ez egyáltalán nem illet a személyiségéhez, mindig közkedvelt volt és segítőkész.

– nyilatkozta az eset után Michel Detrait polgármester.

Kiemelt kép: Europress/AFP/Loic Venance

Ajánlott videó

Olvasói sztorik