Élet-Stílus

Úgy néz ki, mégsem nyit vidéken áruházat az IKEA

Az IKEA Magyarország a 2017-es pénzügyi évet kimagasló bevétellel, 61 milliárd forintos forgalommal zárta, illetve hosszú előkészület után, nyáron megnyitotta harmadik magyarországi áruházát Soroksáron. Erről és egyéb eredményeiről, illetve terveiről számolt be az IKEA vezetősége tegnapi sajtótájékoztatóján. Az eseményen több olyan jövőbeni terv is elhangzott, hogy a megváltozott fogyasztói igényekre az IKEA is szeretne reagálni, és ennek egyik lépéseként a nemzetközi IKEA Csoport több különböző áruházi koncepciót tesztel jelenleg.

Ennek egyik példájaként Marek Feltl, az IKEA Magyarország, Csehország és Szlovákia régiós ügyvezetője elmondta, nyáron Prága belvárosában egy úgynevezett „Pop-up” bemutatóüzlet megnyitását tervezik, ahol egy kisebb alapterületű áruházban főleg az inspiráló ötletek és az online tervezőprogramok bemutatása a cél. Az IKEA Magyarország szeretné megerősíteni, hogy a hangsúlyt a jövőben a lehetséges új áruházak tervezése helyett a meglévő 3 áruház, illetve az újonnan bevezetett online vásárlás házhozszállítással szolgáltatás optimális működtetésére kívánja helyezni.

Ezzel a közleménnyel próbálja cáfolni az IKEA azokat a híreket, amelyek szerint vidéken is áruházat nyitnának. Korábban mi is azt írtuk, hogy a Világgazdaság kérdésére Marek Feltl, az IKEA Magyarországért, Csehországért és Szlovákiáért felelős vezetője azt mondta, reális forgatókönyv, hogy három-öt éven belül vidéken is legyen IKEA-áruház hazánkban, ami egybeeshet a kisebb üzlettérrel rendelkező formátum itthoni bevezetésével. Ezek szerint ezt sikerült félreérteni, mert a pop-up boltokra gondoltak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik