Élet-Stílus

Így színlelheti a férfi az orgazmust

Tényleg vannak férfiak, akik eljátsszák a nő kedvéért, hogy megélték az orgazmust. De hogyan teszik ezt? Hiszen a férfi orgazmus látványosabb és egyértelműbb, mint a nőké. A Kérdezd a szexterapeutát! blogunkban erre a kérdésre válaszol a szakértő. Amennyibe kérdésed van a témában, vagy az orgazmus színlelésen túl más szexuális problémára keresed a választ, írd meg nekünk a timea.sereg@24.hu email címre!

Sok férfi és nő olvasónk is feltette a kérdést egy korábbi cikkünkre reagálva, mégis, hogyan képesek a férfiak színlelni az orgazmust. Abban a cikkben kitértünk arra, hogy a férfiak ugyanolyan okok miatt színlelhetnek mint a nők: nem akarják megbántani a partnert és eljátsszák, hogy vége. Annak ellenére, hogy a szexuális életnek nem az orgazmus hajhászásáról, annak számáról, meglétéről kellene szólnia, mégis a kommentek és az általános véleménye ezt mutatja.

A pasik is színlelik az orgazmust
Na vajon miért színlelik a pasik az orgazmust?

Hogyan lehet színlelni?

A válasz röviden: óvszerrel. Sokkal könnyebb és egyszerűbb az orgazmust színlelni férfiként, ha óvszert használ a szexhez. Anélkül sem lehetetlen, hiszen ha egy nőnél a lubrikáció (nedvesedés) kellő mértékben történik, nem fordítanak különösebb figyelmet arra, hogy ellenőrizzék, van-e sperma a lábuk között. Egy kisebb sóhaj és szóbeli jelzése annak, hogy az ejakuláció megtörtént szükséges a tökéletes színleléshez, természetesen ilyenkor kerülni kell az olyan szexpózokat, amikben egyértelműen rálátni a szituációra, például a misszionárius póz. Az is jó megoldás, ha miután szólt a férfi, kimegy a vécére vagy fürdőbe, mintha eltüntetné a nyomokat magáról. Íme egy férfi vallomása, aki már színlelte az orgazmust, nem is egyszer.

„Az első alkalommal, amikor megtörtént, a húszas éveim elején jártam. A magömlésem tipikusan a fiatal fiúkra volt jellemző, elélveztem már az első két percben. Pusztán ejakuláció volt, nem járt együtt orgazmussal, csak megtörtént.  Az erekcióm megmaradt, és addig folytattam, ameddig ő eljutott a csúcsra, és elkövettem azt a hibát, hogy színleltem. A lány észre sem vette, és az óvszer megőrizte a titkomat. Ő boldognak látszott, én pedig lepleztem csalódottságomat a korai magömlésem miatt. Ez egy win-win helyzet volt. 

A harmincas éveimben felfedeztem a tantrát, és megtanultam az ejakuláció kontrollját. Később azt fedeztem fel magamon, hogy nem mindig érdekel az orgazmus megélése, szerettem volna szexelni, a partneremnek legalább három orgazmust adni, majd aludni, aztán folytatni. Néha eljátszottam az orgazmust, de tudtam, hogy ez vörös zászló, intő jel, ami azt jelentette, ez a kapcsolat nem tart sokáig.”

Az idézet a Goodmenproject oldalon olvasható vallomásból van, és ahogyan korábbi cikkünkben is írtuk egy kutatásra hivatkozva, látható, hogy bonyolultabbnak tűnik, de aki szeretné, igenis képes eljátszani, hogy elélvezett. A férfi vallomása azzal folytatódik, hogy volt, hogy azért színlelte, mert már unta a szexet és be akarta fejezni, de legtöbbször egyszerűen csak szerette volna, ha tovább bírja később és folytatni tudja a szexet úgy, ahogyan szeretné, anélkül, hogy megbántaná a partnerét. Ezért hát inkább színlelte az orgazmusát és az óvszert pedig le lehet úgy venni, hogy a partner ne lássa, ténylegesen megtörtént-e az ejakuláció.

A magömlés kontrollja nemcsak azért jó, mert a partnerrel megkönnyíti a szexuális életet, hanem azért is, mert önbizalmat ad. Hosszú távon a számtalan kudarcélmény a korai magömlés miatt igencsak megkeseríti a férfiak életét, így a kudarcmentes, szégyenmentes szexuális élethez is hozzásegíti a férfiakat. Érdemes tehát időt és energiát fektetni ennek gyakorlásába.

Az orgazmus színlelése helyett érzelmileg, fizikailag és szexuálisan is sokkal célszerűbb őszintén kommunikálni egymással, hiszen enélkül a szexuális élet sem lesz igazán kielégítő. Első lépésként át kellene gondolni, hogy a szexuális érintkezés orgazmusra való fókuszálása nélkül vajon milyen mértékben lehet izgalmas és élvezetes.

Ez meg micsoda?

A 24.hu blogjában szakembernek teheted fel a kérdéseidet azokról a témákról, amikről nem szívesen beszélsz másokkal, legfeljebb netes fórumokon, Facebook-csoportokban próbálsz kutakodni a válaszok után. A tanácsokat, segítséget kérő leveleket a timea.sereg@24.hu email címre vagy a szakértő Facebook-oldalán üzenetben küldheted el, a válaszokat pedig itt, a 24.hu-n közöljük. A feladók névtelenségét természetesen garantáljuk.

Szexuálterapeuta szerzőnk korábbi cikkeit ide kattintva olvashatod el.

Kiemelt kép: 24.hu/Besenyei Violetta

Ajánlott videó

Olvasói sztorik