Élet-Stílus

Egy fickó kemény munkával összeragasztott 42 ezer gyufát, majd felgyújtotta az elkészült óriásgömböt

Az amerikai férfi majdnem egy éven keresztül dolgozott a gyufagömb elkészítésén, hogy aztán alig pár perc alatt az egész füstbe menjen.

Egy New York-i férfi tíz hónapig készített egy gyufák álló gömböt, 42 ezer darab gyufaszálat használva fel az egy idő már fájdalmasan aprólékos, és szörnyen unalmassá váló projektjéhez. Hogy azután az egész gömböt felgyújtsa. Naná, hogy videót készített a nagy eseményről, amiben több nézőpontból – és egy csodás lassított felvételen is – nézhetjük végig, ahogy a gyufagömb lángra kap, és alig két perc alatt elég.

Benjamin Ahles a Bored Pandának elmondta: az ötlet akkor pattant ki a fejéből, amikor egyszer gyufákkal játszott, és elgondolkodott azon, mi lenne, ha elkezdené összeragasztgatni a szálakat. Mivel a fejük szélesebb, mint a száruk, úgy okoskodott, hogy egy gömböt kapna a végére.

Ezt számítógépes modellezéssel és a megfelelő matematikai egyenletek segítségével le is ellenőrizte, majd nekiállt az építésnek. Elmondása szerint eleinte lelkesen látott neki az órákon át tartó gyufaragasztgatásnak, de még a gömb feléig sem jutott, amikor lohadni kezdett a lelkesedése, látva, hogy milyen sok időbe fog telni, mire kész lesz a gömbbel.

Végül már az sem érdekelte, hogy nem sikerülte egy tökéletes gömböt kialakítania, csak végezni akart már végre az egésszel. A dolgát közben nehezítette, hogy mindezt munkahelyén, egy fémszerelő műhelyben csinálta, és arra is figyelnie kellett, hogy egyetlen egy szikra se érje el alkotását.

A gyufagömböt végül egy gyufával lobbantották lángra.

Most megtudhatod hogy néz ki 17000 láncreakcióval gyulladó gyufa
Őrült oroszok kipróbálták helyettünk, így már nekünk nem kell. 17000 gyufa lobbant lángra, a folyamat lassabb, mint elsőre képzelnénk.

(Kiemelt Fotó: YouTube/All is Art)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik