Nagyvilág

Gyufával kereste a gázszivárgást a házában, persze, hogy kigyulladt

Az tűzoltók másfél órán át küzdöttek a lángok oltásával az amerikai férfi házában.

Elsőfokú égéséi sérüléseket szenvedett egy amerikai férfi, akinek leégett a haja és a szemöldöke, amikor egy égő gyufával próbálta megkeresni, hol szivárog a gáz michigani Port Huron városában található otthonában. A helyi tűzoltóparancsnok a The Times Herald című lapnak elmondta: a férfi gázszagot érzett, és elkezdte keresni annak forrását, az újonnan beszerelt vízmelegítő bojler környékén.

„Lement és egy gyufát használt, meggyújtva, hogy megtalálja a szivárgást” – mondta el Mark Ford. A módszer abban sikeres volt, hogy sikerült rábukkannia a szivárgásra. Abban már annyira nem, hogy a gyufa lángja miatt a gáz belobbant, és a lángok nem csak a férfit égették meg, hanem tüzet is okoztak az épületben.

Ford közlése szerint a háztulajdonos a karján és az arcán szenvedett elsőfokú égési sérüléseket, valamint leégett a haja is, és kórházba szállították. Állapotáról nem közöltek információkat.

A lángok miatt kigyulladt a biztosítószekrény is, ami miatt a férfi kénytelen volt az egész házban lekapcsolni az áramot. A helyi idő szerint szombaton, késő délelőtt fellobbant lángok eloltásával másfél órán át küzdöttek a kiérkező tűzoltók.

A tűzoltóparancsnok elmondása szerint az épület egy kis részén keletkeztek súlyos és közepes károk. És arra kérte az embereket, ha gázszivárgást éreznek, akkor inkább hívják a segélykérő számot.

(A kiemelt fénykép illusztráció. Fotó:Thinkstock)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik