Élet-Stílus

Egyetlen megmaradt testrésze alapján azonosították az orvvadászt, akit oroszlánok faltak fel

Egyik családtagjának kellett bemenni a rendőrségre, hogy azonosítsa a férfit.

A dél-afrikai hatóságok azonosították azt a férfit, akit orvvadászat közben támadtak meg, majd faltak fel oroszlánok egy magánrezervátumban – jelentette a helyi sajtó. A helyi rendőrség közlése szerint az áldozat egy 50 éves mozambiki férfi volt. David Baloyit sógornője azonosította, arról az egyetlen egyet testrészéről, amit az oroszlánok meghagytak: a fejéről.

Ahogy azt már megírtuk, a férfi két társával együtt előző hét pénteken vadászott Dél-Afrikában, amikor az oroszlánok rájuk támadtak. A két másik férfinak sikerült elszaladnia a vadállatok elől, és visszamenekültek Mozambikba, ahol közölték az áldozat családjával, hogy mi történt.

Ki a vad és ki a vadász? Orvvadászt faltak fel oroszlánok
Orvvadászt gyilkoltak és ettek meg oroszlánok egy dél-afrikai magánrezervátumban. A vadász sikolyait noha még hallani lehetett, az állatok pillanatok

A rokonok Baloyi Dél-Afrikában élő sógornőjét kérték meg, hogy azonosítsa az áldozatot. Egy dél-afrikai rendőrségi szóvivő elmondása szerint „csak a fej maradt, amiről azonosítani lehetett, és az nem volt jó állapotban, és sok volt a vér”. A fejet megmutatták a nőnek, aki megerősítette, hogy Baloyi az áldozat.

A helyi hatóságok közölték, hogy folytatják a nyomozást az orvvadászat ügyében.

(Kiemelt fénykép: Két oroszlán, a dél-afrikai Kgalagadi Transfrontier Parkban. Fotó:AFP / James Hager / Robert Harding Premium)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik