Élet-Stílus

A neten vett kemoterápiás gépet egy rákbeteg nyugdíjas, mert a kórháznak nem volt rá pénze

Az idős brit férfi töredékáron jutott hozzá az infúziós pumpához. És ez még csak a kezdet volt.

Az eBayen vásárolt kemoterápiás gépet  egy bélráktól szenvedő 62 éves brit férfi, miután a kórházban közölték vele, hogy ugyan nagy szükségük lenne rá, de nincsen pénzük a drága készülékre – jelentette a helyi sajtó. Steve Brewer végül mindössze 175 fontért, azaz nagyjából 60 ezer forintért jutott hozzá az infúziós pumpához, amivel a gyógyszert adagolják. És amiért a kórháza közlése szerint újonnan csak 3400 fontért juthatnak hozzá.

Brewer elmondása szerint ezekkel a hármas készülékekkel 30-40 perccel csökken a kezelési idő, ami egy pumpával akár több mint négy órán át is tarthat – írta a Daily Mail. A Peterborough városában élő háromgyerekes apuka a gépet a kórháznak adományozta. De ott eleinte nem akarták munkába helyezni a készüléket, mert használt volt.

A férfi azonban az egyik ápolónő segítségével meggyőzte a készülék gyártóját, hogy ingyen reaktiválja a gépet. „Volt egy kis bürokrácia, belekerült egy kis időbe, de győztünk” – mondta Brewer a brit sajtónak.

A kórház így további öt évig használhatja a készülékeket. Igen, többet is. A férfi ugyanis végül még további hat gépet adományozott a kórháznak, mindössze 900 fontból, amit adományokból gyűjtött össze.

(A kiemelt fénykép illusztráció. Fotó:Thinkstock)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik