Élet-Stílus

Telefonján keresztül látta, hogy verik az anyját – videó

Biztonsági kamera buktatta le a gondozónőt.

Alig hitt a szemének Gina Owen, amikor az elektronikai üzletben, ahol dolgozott, megmutatta egy vevőnek a saját telefonját. Épp azt akarta demonstrálni, milyen szuper, hogy egy otthon elhelyezett biztonsági kamerával innen, a távolból is meg tudja figyelni otthonát, amikor észrevette, hogy

az anyukáját épp bántalmazza az ápolásával megbízott gondozónő.

A 78 éves Sabina Marsden régóta szenved demenciában, lányai nem akarták beadni otthonba, így egy egészségügyi céget bíztak meg azzal, hogy biztosítsanak anyjuk számára otthoni ápolást.

22 hónapon át küldött hozzájuk embert a Mega Care nevű cég, az esetek közel 100 százalékában az a Stacey George nevű nő jött vigyázni az anyukára, aki ezen a bizonyos nyári napon is jelen volt.

Gina azt láthatta a kamera élő képén, hogy a 46 éves gondozó egymás után többször megüti a demenciában szenvedő idős nőt, aki – lévén, hogy olasz születésű – csak annyit hajtogat, hogy „Mamma mia”. Az ápolónő ezután lerántja a néniről a takarót, majd rákiabál:

Istenem, milyen büdös!

Gina Owen a felvételt látva azonnal hazarohant. Ahogy belépett, rögtön felszólította Stacey George-ot, hogy távozzon, majd elmondta, hogy mit látott a kamera jóvoltából (a felvevőeszközt egyébként pont azért vásárolta Gina és testvére, mert gyanúsnak találták, hogy az anyjuk állapota romlik, és felmerült a bántalmazás gyanúja).

A gondozó annyit mondott, sajnálja az esetet, majd megette a maradék joghurtját és távozott a helyszínről.

Azóta Stacey George-ot kirúgták az egészségügyi cégtől. Gina és családja feljelentést is tett, de mint kiderült, mindössze annyi történt, hogy a rendőrség figyelmeztetésben részesítette a gondozónőt. A családot meglehetősen felháborította, hogy az ápolónő ennyivel megúszta az esetet, és beperelték a Mega Care-t, amely még egy számlát is kiküldött nekik a botrányos ügy után.

Ami viszont megnyugtató a család számára: az anyuka állapota sokat javult a nővér leleplezése óta, sokkal beszédesebb, többet eszik és nyugodtabban alszik.

Most pedig mutatjuk a biztonsági kamera felvételét:

Carer attack

The family of an elderly dementia patient are outraged after a carer who was caught on camera repeatedly smacking their mum got let off – with a police caution.Stacey George, 46, was also filmed telling 78-year-old Sabina Marsden, "God you stink"Her daughter Gina Owen watched the shocking abuse in real time as it was live-streamed to her mobile phone.Northamptonshire Police said they would meet the family to discuss their decision not to pursue further charges against George.Lauren Kennedy, of Seatons Solicitors in Corby, Northants., who act for Mrs Marsden and her family, said: "Mrs Marsden's family felt let down not only by Mega Care to whom they entrusted their mother's care but also the Criminal Justice System which saw the offender being issued with just a caution."

Közzétette: The London Economic – 2018. január 25.

 

Mint ismeretes, Magyarországon néhány hete történt, hogy egy pécsi szeretetotthon ápolói szexet imitáltak egy idős beteg nő mellett.

 

via Mirror, Metro

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik