Nagyvilág

Az életéért könyörgött a fuldokló öregember, az ápolók kinevették

A világháborús veterán hiába kérte, hogy segítsenek rajta, hagyták meghalni. Arra azonban nem számítottak, hogy a szobában van egy rejtett kamera is.

Még 2014-ben történt az eset, melynek tárgyalásán a vádlott nővér a videó felbukkanásáig azt vallotta, többször is megpróbálták újraéleszteni a férfit. A Sun birtokába jutott felvételen egyértelműen látható és hallható, ahogy az idősek otthonában fekvő férfi segítségért könyörög, mondván, nem kap levegőt. A dolgozóknak oxigénmaszkot kellett a 89 éves férfire tenni, ám ehelyett jó ideig nem csináltak semmit. A felvételen hallható, ahogy egy nővér azt mondja neki, nyugodjon meg, hiszen semmi baja, csak szorong. Végül csak rátették a maszkot, ám az nem működött, a nővérek pedig elnevetgéltek azon, ahogy ápoltjuk eszméletét veszti. Az egyik ápoló végül hatszor megnyomta a férfi mellkasát szívmasszázs címén, majd ezt is abbahagyta. A vádirat szerint a Georgia-i otthon dolgozói vártak egy órát, mielőtt mentőt hívtak.

A család először úgy tudta, hogy az egykori katona természetes halállal halt meg, aztán megnézték a kamera képeit, amelyet eleve azért rejtettek el a szobában, mert a beteg fia azt gyanította, az ápolók nem bánnak jól apjával.

Azt gondoltuk, hogy mindent megtettek érte, és hogy álmában érte a halál. Sosem hittük volna, hogy egyszerűen csak hagyták meghalni.

 

 

– nyilatkozta Tim Dempsey, hozzátéve, hogy sokkolta, amikor kiderült, mi történt.

Az ápoló, Wanda Nuckles a videó felbukkanásáig azt vallotta a bíróságon, hogy a mentők kiérkezéséig többször is próbálták újraéleszteni a veteget, ám a videó láttán bevallotta, hogy ez nem volt igaz. Amikor az ügyész azt kérdezte, mi volt olyan vicces, hogy ezen kuncogni kelljen, azt mondta, nem emlékszik az egészre.

Az eset csak most került  nyilvánosságra, az ügyben érintett ápolók egészen ez év szeptemberéig gond nélkül megtarthatták az engedélyüket és dolgozhattak tovább, az otthon ugyanis, ahol dolgoztak, három éven keresztül megtett mindent, hogy a felvétel ne jusson el az ápolókat ellenőrző hivatalhoz.

Borítókép forrása: Public Domain Pictures

Ajánlott videó

Olvasói sztorik