Élet-Stílus

Mennyei ajándéknak nézték, a repülőből aláhulló ürüléket egy indiai faluban

Valószínűleg egy repülőgép szennyvíztartályának tartalma lehetett az az égből aláhulló a 10-12 kilós jégrög, ami nagy felbolydulást keltett szombaton egy észak-indai faluban.

A falusiak azt hitték, valamilyen földöntúli anyagról van szó, többen vittek haza belőle darabokat – mondta el Vivek Kalia, a helyi rendőrség rangidős tisztje. Elmesélte, hogy a jégtömb nagy robajjal csapódott a földbe a település mellett, sok falusi rögtön a helyszínre rohant, hogy megnézzék, mi történt. Egyesek úgy gondolták, a rejtélyes anyag a mennyekből hullott le, mások szerint egy UFO dobhatta le. A meteorológia hivatal munkatársa szerint, az biztos, hogy nem időjárási jelenség áll háttérben.

Vivek Kalia hozzátette: az anyagból mintát vettek, és laborvizsgálatra küldték, de erős a gyanújuk, hogy egy repülőgép szennyvíztartályát ürítették ki a település fölött.

A repülőgépek speciális szennyvíztárolóit normális esetben a repülőtereken ürítik ki, néha azonban előfordul, hogy út közben, nagy magasságban kiürülnek. A tartalmuk ilyenkor azonnal ráfagy a gép törzsére. A nagy sebesség miatt a jégdarabok idővel leválnak a gépről. A legtöbb esetben ezek zuhanás közben apró darabokra esnek, de olykor előfordul, hogy egy-egy nagyobb jégtömb egyben csapódik a földbe. A vécékben használt vegyszerek miatt, ezeket kék jégnek hívják.

Egy indiai bíróság 2016 decemberében határozott úgy, hogy szigorúan büntetni kell azokat a légitársaságokat, melyek gépeiből az ország területe fölött ürül ki a szennyvíz. Abban az évben, januárban egy nő súlyosan megsérült, amikor a saját otthonában találta el egy focilabda méretű jégdarab, ami átszakította a tetőt.

(via BBC, kiemelt képünkön a rejtélyes jégdarab, fotó: Gurgaon Police)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik