Élet-Stílus

Óriási pert indított a büdös kollégája miatt kirúgott jogásznő

Pert indított Indiana állam ellen Amber Bridges, volt bírósági jogász, akit ellenséges munkakörnyezet teremtése miatt rúgtak ki az állásából, miután légfrissítőkkel pakolta tele az irodát, amiben együtt dolgozott egy kollégával, akinek sokan nem bírták elviselni a testszagát.

A korábban vezető beosztásban dolgozó Bridges keresetéből kiderül, hogy a nőnek több kolléga is panaszkodott a rettentően erős testszagú munkatárs miatt. A nő a protokollt követve tájékoztatta a feletteseit, de semmi sem történt, ezért saját hatáskörben intézkedett, és telepakolta az irodát légfrissítőkkel. A kellemetlen szagú kolléga azonban ettől kényelmetlenül érezte magát, és panaszt tett: ennek hatására rúgták ki végül Bridgest.

Az Indiana állam indított per kimenetele megjósolhatatlan. Az erős testszagot, bizonyos esetekben, a törvény fogyatékosságként kezeli, ami miatt senkit sem érhet hátrányos megkülönböztetés a munkahelyén. Csakhogy ugyanaz a jogszabály azt is kimondja, hogy senki sem szenvedhet hátrányt azért, mert egy fogyatékkal élő kollégával dolgozik együtt.

(via NBC Chicago)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik