Élet-Stílus

A téli stresszoldás nemcsak könnyebbé és könnyedebbé tesz, de fel is melegít (X)

Kimerítettek az ünnepi előkészületek, az év végi hajtás, a sötét és hideg reggelek? Szerencsére télen is léteznek megoldások arra, hogy az év elején minden szempontból egyensúlyba hozzuk magunkat.

 

Decemberben minden ember megérzi, hogy vége az évnek, és még ha addig foggal-körömmel tartotta is magát, most elhagyja a maradék ereje is, miközben a sorjázó ünnepek miatt inkább többre lenne szükség. Stresszt okoz az, hogy kinek mit vegyünk ajándékba, hogyan készüljünk, mit főzzünk, mikor és hol fussunk össze mindazokkal, akikkel év közben nem sikerült legalább egy koccintás erejéig. Hova menjünk szilveszterezni és hány napra, mennyit együnk és mit, ami végül is mindegy, mert bárhova megyünk, így is, úgy is enni kell. Pihenni is szeretne az ember, de arra meg már végképp nem marad idő, ráadásul hóval, faggyal, rettentő hideggel és szűrt fénnyel, korai sötétedéssel járó hosszú időszaknak nézünk elébe. Csoda, ha decemberben még inkább stresszesek vagyunk?

Ám nem kell ennek feltétlenül így lennie! Jó szervezéssel akár már decemberben is tehetünk a fokozódó belső feszültség ellen – egy masszázs vagy egy pár órás Day Spa program csodákra képes! Ha mégsem sikerülne, ragadjuk meg januárban az alkalmat egy kis kikapcsolódásra, feltöltődésre – a csöndes, eseménytelen hónap tökéletes időzítés.

Az év első hónapja alkalmas arra, hogy kicsit rendezzük sorainkat, regenerálódjunk, erőt gyűjtsünk az előttünk álló hónapokra. Az új év = új élet elv mentén például belekezdhetünk valami sportba, ha még eddig nem tettük meg: futni mindig lehet, az úszás is lehet megoldás, és akkor ott vannak még az edző- és fitnesztermek, jógastúdiók is. Ha nincs kedvünk kimozdulni a hideg miatt, tornázhatunk rendszeresen otthon is, ami után kifejezetten jól tud esni egy kád forró víz, néhány csepp relaxáló hatású illóolajjal.  Az ünnepekkel járó sok evést követően újragondolhatjuk az étrendünket is, és kipróbálhatunk olyan pihentető-stresszoldó technikákat is, mint a meditáció.

A legjobb döntés azonban mégiscsak az, ha januárban elutazunk valahova pár napra, egy hosszú hétvégére, vagy egy egész hétre. Nem is kell messzire menni, már országhatáron belül is remek lehetőségeket, minőségi szolgáltatásokat nyújtó wellness szállodák és spa-k találhatók mindenfelé, csak a megfelelőt kell kiválasztani az újjászületésünkhöz. Ha pedig már ott vagyunk, számos lehetőségünk nyílik arra, hogy újra egyensúlyba kerüljünk önmagunkkal.

Egy wellness hotelben ugyanis tényleg van minden a fitnesz- és edzőteremtől kezdve a diétás vagy egészséges ételeken át a különböző szépészeti, regenerációs kényeztető kezelésekig.  A víz már önmagában is csodás hatással van a szervezetre, és ezt itt maximálisan ki tudjuk használni: az úszómedencék mellett találhatunk gyógyvizes és élménymedencéket, ráadásul választanunk sem kell közülük, hanem úgy járunk a legjobban, ha egyiket sem hagyjuk ki. Várnak bennünket a különböző szaunák és gőzkabinok, melyekkel igazán adhatunk az év eleji tisztítókúrának, egészen mélyről dolgozhatjuk ki magunkból az ártalmas méreganyagokat. Végül befekhetünk egy masszázsra, amivel megszabadulhatunk a maradék stressztől.

Végül tegyük fel a koronát wellness üdülésünkre egy hatékony szépészeti kezeléssel, hogy a ragyogás az arcunkon is megmutatkozzon! A kényeztető professzionális kezelés nyomán kisimulnak a ráncok, halványulnak a karikák és feltöltődik a bőr. Hazatérve ismerőseink nem győznek majd csodálkozni, hogyan lehet az, hogy pár nap alatt ennyit fiatalodtunk?

Eljött a melegvizes wellness igazi szezonja! A gyógyvíz ellazít és új erővel tölt fel. A Danubius szállodákban jó konyha, figyelmes kiszolgálás, masszőrök és gyógytornászok gondoskodnak a testi jólétünkről és családias hangulat a zavartalan pihenésről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik