Élet-Stílus
White steaming cup of hot tea or coffee on vintage wooden windowsill or table against window with raindrops on blurred background. Shallow focus.

Van egy jó okunk arra, hogy miért kellene örökre elfelejteni a teafiltereket

24.hu
24.hu

2017. 12. 23. 19:39

Természetesen ebben az esetben is azok a fránya baktériumok a csínytevők.
Korábban a témában:

Télen nincs is jobb annál, mint hogy a munkából hazaérve megigyunk egy teát a lobogó kandallótűz, vagy a kattogó gázkonvektor melegénél – korántsem mindegy azonban, hogy azt filteres, vagy szálas teából készítjük el.

A higiéniai eszközök, valamint különböző típusú – így például kórházi – hulladékok szállításának, illetve hasznosításának szakértője, a brit Initial Washroom Hygiene felmérése szerint ugyanis igenis van ijesztőbb baktériumhordozó a széles körben főgonosznak kikiáltott vécéülőkénél, a megoldáshoz pedig elég, ha csak a konyhapultra, vagy a konyhaszekrénybe pillantunk.

Igen, a teafilterekre gondolunk, melyeknek az irodákban előforduló példányain akár

tizenhétszer több baktérium is hemzseghet, mint az ennek fényében már csak ártatlan játéknak tűnő vécéülőként, hiszen előbbin 220, utóbbin viszont akár közel 3800 is éldegélhet.

Joggal merülhet fel persze a kérdés, hogy mi ennek az oka? A kutatás erre is megadja a választ, hiszen az ezer irodai dolgozó körében végzett felmérés egyik kérdése így hangzott:

Ön megmossa a kezét, mielőtt teát, vagy kávét készít az irodában?

A válaszadók nyolcvan százaléka nemmel válaszolt, a helyzetet pedig tovább súlyosbíthatja, ha belegondolunk, (akár csak aznap is) hány embert ért hozzá előttünk ugyanahhoz a vízmelegítő-fogantyúhoz, hűtőajtóhoz, bögréhez, vagy a kancsó füléhez.

A kutatás más konyhai eszközök terén is fura adatokat eredményezett: a vizsgált hűtőajtókon például átlagosan 1592 baktérium mosolygott, és készült, hogy valakinek a kezére tapadhassanak át.

Nem kérdés tehát: szörnyen veszélyes világban élünk.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Saudi soldiers stand guard as a Saudi air force cargo plane, carrying aid, lands at an airfield in Yemen's central province of Marib, on February 8, 2018. (Photo by ABDULLAH AL-QADRY / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.