Élet-Stílus

Egészségesebb a tea, ha mikróban készíted

A tearajongók, különösen a britek agya teljesen eldurrant, amikor megtudták, hogy Dr Quan Vuong, az ausztráliai University of Newcastle kutatója azt meri állítani, hogy a teát legjobb mikrohullámú sütőben készíteni, mert úgy nem csak zamatosabb lesz az ital, de egészségesebb is.

Pedig Dr Voung egy éven át kísérletezgetett az itallal. „A mikrohullámok a fejlett technológiának olyan eszközei, amelyekkel több bioaktív vegyületet lehet kinyerni a különböző anyagokból” – kezdi a kutató az okfejtését, aminek a végén leírja, hogy kísérleteinek eredményei alapján, hogyan készül a tökéletes tea.

„A bögrébe forró vizet teszünk, majd abba a teafiltert. A bögrét aztán mikrohullámú sütőbe helyezzük, majd közepes fokozaton, nagyjából fél percig melegítjük, végül a készülékből kivéve, egy percre állni hagyjuk.”

Ezzel a módszerrel Vuong szerint, akár 80 százalékkal több koffein, tannin és polifenol vegyület aktiválódik. Utóbbi felel a tea antioxidáns hatásáért, ami segít a szív- és érrendszeri betegségek, a diabétesz, csontritkulás, és a neurodegeneratív betegségek kialakulásának megelőzésében.

A tearajongókat, és különösen a briteket mindez azonban nem hatja meg, mert mégis mit tudhat az ő szent italukról egy labortöltelék kutató?

(via Mashable)

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

A cikkhez ide kattintva szólhatsz hozzá.
Germany's Chancellor Angela Merkel arrives for the third straight day of a European Union leaders summit in Brussels on July 2, 2019, for talks aimed at defusing fresh power struggles in a bid to fill the bloc's top jobs. (Photo by GEOFFROY VAN DER HASSELT / POOL / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.