Élet-Stílus

Egészségesebb a tea, ha mikróban készíted

24.hu
24.hu

2017. 04. 13. 17:47

A tearajongók, különösen a britek agya teljesen eldurrant, amikor megtudták, hogy Dr Quan Vuong, az ausztráliai University of Newcastle kutatója azt meri állítani, hogy a teát legjobb mikrohullámú sütőben készíteni, mert úgy nem csak zamatosabb lesz az ital, de egészségesebb is.

Pedig Dr Voung egy éven át kísérletezgetett az itallal. „A mikrohullámok a fejlett technológiának olyan eszközei, amelyekkel több bioaktív vegyületet lehet kinyerni a különböző anyagokból” – kezdi a kutató az okfejtését, aminek a végén leírja, hogy kísérleteinek eredményei alapján, hogyan készül a tökéletes tea.

„A bögrébe forró vizet teszünk, majd abba a teafiltert. A bögrét aztán mikrohullámú sütőbe helyezzük, majd közepes fokozaton, nagyjából fél percig melegítjük, végül a készülékből kivéve, egy percre állni hagyjuk.”

Ezzel a módszerrel Vuong szerint, akár 80 százalékkal több koffein, tannin és polifenol vegyület aktiválódik. Utóbbi felel a tea antioxidáns hatásáért, ami segít a szív- és érrendszeri betegségek, a diabétesz, csontritkulás, és a neurodegeneratív betegségek kialakulásának megelőzésében.

A tearajongókat, és különösen a briteket mindez azonban nem hatja meg, mert mégis mit tudhat az ő szent italukról egy labortöltelék kutató?

(via Mashable)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Reka Bucsi speaks to the audience after being awarded the Audi Short Film Award during the awards ceremony of the 68th edition of the Berlinale film festival on February 24, 2018 in Berlin. / AFP PHOTO / Tobias SCHWARZ
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.