Élet-Stílus

Egészségesebb a tea, ha mikróban készíted

A tearajongók, különösen a britek agya teljesen eldurrant, amikor megtudták, hogy Dr Quan Vuong, az ausztráliai University of Newcastle kutatója azt meri állítani, hogy a teát legjobb mikrohullámú sütőben készíteni, mert úgy nem csak zamatosabb lesz az ital, de egészségesebb is.

Pedig Dr Voung egy éven át kísérletezgetett az itallal. „A mikrohullámok a fejlett technológiának olyan eszközei, amelyekkel több bioaktív vegyületet lehet kinyerni a különböző anyagokból” – kezdi a kutató az okfejtését, aminek a végén leírja, hogy kísérleteinek eredményei alapján, hogyan készül a tökéletes tea.

„A bögrébe forró vizet teszünk, majd abba a teafiltert. A bögrét aztán mikrohullámú sütőbe helyezzük, majd közepes fokozaton, nagyjából fél percig melegítjük, végül a készülékből kivéve, egy percre állni hagyjuk.”

Ezzel a módszerrel Vuong szerint, akár 80 százalékkal több koffein, tannin és polifenol vegyület aktiválódik. Utóbbi felel a tea antioxidáns hatásáért, ami segít a szív- és érrendszeri betegségek, a diabétesz, csontritkulás, és a neurodegeneratív betegségek kialakulásának megelőzésében.

A tearajongókat, és különösen a briteket mindez azonban nem hatja meg, mert mégis mit tudhat az ő szent italukról egy labortöltelék kutató?

(via Mashable)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik