Élet-Stílus

Rejtélyes „medvekutyát” találtak Oroszországban

Az egész világot bejárták az első ránézésre medvének tűnő ebről készült fényképek.

Az első ránézésre medvének látszó kutyáról a szibériai Cseljabinszk városának egyik menhelyén készített fényképeket egy látogató, aki a fotókat a Pikabu orosz közösségi oldalon tette közzé. A rejtélyes „medvekutyáról” készült fényképek gyorsan terjedni kezdtek, és végül az egész világot bejárták.

Fotó:Pikabu

A Nash Dom nevű menhely egyik önkéntese a Siberian Times című orosz lapnak elmondta: a Cseljabinszkban kóborló ebet felelőtlen szaporítók hozták létre, akiket csak az érdekel, hogy az eladásra szánt kutyus kölyökként cuki legyen, és nem gondolnak rá, hogy később mi fog történni velük.

Fotó:Pikabu

Polina Kefer elmondása szerint a Medvebakának elnevezett kutyus egy csau csau és feltehetően egy hosszú orrú kóbor kutya keresztezéséből született keverék. Feltehetően azután dobták ki az utcára, hogy felnőve már nem úgy nézett ki, mint kölyökkutyaként.

Fotó:Pikabu

Az önkéntes elmondása szerint a nagyjából négyéves kan rendkívül bizalmatlan az emberekkel szemben, és hónapokba is beletelhet, mire megfelelően szocializálják. Egy gazdijelölt már vállalta, hogy megmenti az ebet, de kénytelen volt feladni a próbálkozást.

Fotó:Pikabu

Kefer közlése szerint a kutya elbújt a kennelben, és nem volt hajlandó onnan előjönni, a pórázt nem viselte el, egyáltalán nem barátkozott senkivel, és megpróbált elszökni. A menhely most egy nagyon tapasztalt gazdit keres neki, de egyelőre nem találtak senkit, aki megfelelő lenne számára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik