Élet-Stílus

Vadidegenek vettek új légkondit a hőségtől szenvedő 95 éves férfinek

A legmelegebb időszakokban már tartósan 32 fok feletti hőmérsékletet mérnek a texasi Fort Worthban, a városban élő, 95 éves Julius Hatley házában pedig megadta magát a légkondicionáló. A férfi először igyekezett apró kellemetlenségként kezelni a helyzetet. Délutánonként a háza árnyas teraszán hűsölt, miután végzett az udvar körüli munkákkal.

Múlt csütörtökön, egy a szokásosnál is forróbb nap délutánján Hatley azonban nem bírta tovább, tárcsázta a segélyhívót, és bejelentést tett a tönkrement légkondicionálóról. A Fort Worth-i kapitányságon felvették az adatait, rögzítették a panaszát, aztán mivel nem tűnt kiemelt fontosságúnak, kicsit félretették az ügyet.

Péntek reggel aztán egy járőrpáros ment ki Julius Hatley házához. „Reggel fél kilenckor értünk oda, de házban már legalább 30 fok volt” – mondja William Magnolis rendőr. Társával, Christopher Weirrel nézegették a bekrepált, ősrégi szerkezetet, de nem tudták elképzelni, hogy azt még bárki meg tudná javítani. Azért megígérték Hatleynek, hogy kitalálnak valamit.

Miután elindultak, a rendőrök nem bírták kiverni a fejükből a hőségtől szenvedő idős férfi képét, úgyhogy gyorsan a legközelebbi bevásárlóközponthoz hajtottak. Magnolis és Weir nem tudták, hogy pontosan milyen készüléket kellene venniük, ezért részletesen elmesélték az eladónak a történteket. Az áruházi dolgozókat annyira meghatotta a rendőrök nagylelkűsége, hogy gyorsan összedobtak 150 dollárt, hogy beszálljanak a légkondi árába.

Julius Hatley és William Magnolis (fotó: Facebook)

Az idős férfi nem is lehetett volna boldogabb, amikor egy harmadik kollégával, Steven Rebrovich-al kiegészült rendőrkülönítmény megérkezett a házához, hogy beszereljék az új légkondit. Hatley széles mosollyal az arcán pózolt a rendőrökkel közös fotókhoz.

A jótettek sora azonban nem ért itt véget. A rendőrök egy kisebb készüléket vettek, ami egy szoba lehűtésére alkalmas, ám miután Weir felesége posztolta a sztorit a Facebookra, jelentkezett egy cég, amelyik az egész ház hűtésének megoldását ingyen vállalta. Az asszony ezen felbátorodva elkezdte keresni a lehetőségeket, hogy kicseréltethessék Hatley ablakait, újrafestethessék a házat, és elintézzék helyette a heti bevásárlást.

William Magnolis rendőr, aki azt tervezi, hetente meglátogatja majd az idős férfit, szűkszavúan csak annyit nyilatkozott: „95 éves, világháborús veterán, ő az igazi hős.”

(CBS News)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik