Élet-Stílus

Pénzzel teli táskát talált egy hajléktalan a nyitott autóban, majd órákon át őrizte a zuhogó esőben, a tulajra várva

A skót férfi önzetlensége annyira meghatotta az embereket, hogy egy nap alatt milliókat gyűjtöttek össze neki.

Önzetlensége miatt ünnepelnek egy hajléktalan férfi Nagy-Britanniában, aki csütörtökön órákon át állt őrt egy lehúzott ablakú autó mellett a zuhogó esőben, hogy senki se lophassa el az anyósülésen heverő 450 fontot.

A Glasgow Live című lap beszámolója szerint James John McGeown  két és fél órán várakozott a skóciai Glasgow városában, egy bíróság épületet előtt parkoló autó mellett a tulajra várva. Majd végül kivette a pénzes táskát, és azt egy közeli ügyvédi irodába vitte, megőrzésre.

„Ennek a fickónak nincsen semmije, még sem vette el a táskát, inkább másokra gondolt. Ez fenomenális.” Így jellemezte a férfi tettét a pénz tulajdonosa, John McMonagle, aki igencsak meglepődött, amikor meglátta az autójában hagyott cetlit, amin közölték vele, hol találja a pénzét.

McMonagle elmondta: nem hitte el, hogy McGeown egy fillért sem lopott el a pénzéből. „Gondoljon bele, az utcán alszik ma este, amikor ellophatta volna a pénzt, hogy kifizessen belőle egy szállást” – tette hozzá a férfi. McMonagle először negyven fontot adott neki, amikor az autójánál találkoztak, de a Glasgow Live-nak elmondta, hogy ennél többet is szeretne tenni érte.

A férfi végül a GoFundMe netes adománygyűjtő oldalon kezdett el pénzt gyűjteni a becsületes hajléktalannak. Mint írta, ötezer fontot (1,7 millió forint) szeretne összegyűjteni neki,  és az azon felül adott adományokkal a Glasgowban és Clydebankban élő hajléktalanokat segítenék.

Az adománygyűjtés rendkívül sikeres lett. E cikk írásakor már 4800 font gyűlt össze McGeown számára, alig 17 órával a kezdés után, és folyamatosan érkeznek a felajánlások.

(A kiemelt fényképen jobbra James John McGeown. Fotó: GoFundMe)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik