Élet-Stílus

Kiderült, mennyi idő után merünk fingani egy új párkapcsolatban

Valójában az ausztrálokról tudtuk meg, de ez is fontos adat.

Az eHarmony nevű társkereső site 1034 ausztrál állampolgárt kérdezett meg egy nem reprezentatív felmérés során arról, hogy mik a legfontosabb mérföldkövek egy kapcsolatban, és ezekre mikor kerül sor. Azaz: mennyit várnak az első csókra, mikor teszik hivatalossá a kapcsolatot (azzal, hogy kiírják a Facebookra), mikor mutatják be párjukat a rokonságnak.

A válaszokból többek között kiderült, hogy az ausztrálok nem sokat lacafacáznak, elég hamar rátérnek a lényegre: huszonöt százalékuk már az első randin csókolózik.

A válaszadók többsége három hónapot vár az első szexre, ami elég sok ahhoz képest, hogy egy másik – szintén nem reprezentatív – kutatás szerint az amerikai és európai párocskák közel fele az egy hét és egy hónap közötti sávban megejti az első ágyjelenetet. De visszatérve az ausztrálokra: a férfiak jóval nyitottabbak ilyen téren, ők már az első héten ágyba bújnának, a nőknek csak 10 százaléka vélekedik így.

A felmérésből kiderül az is, hogy a frissen összejött párok jellemzően arra is három hónapot várnak, hogy inaktívvá tegyék profiljukat a társkereső oldalakon, és arra is, hogy kimondják egymásnak a legfontosabb szót: szeretlek.

Manapság nem is vagyunk kapcsolatban, ha nem írjuk ki a Facebookra; a felmérés szerint az ausztrálok általában négy hónap járás után teszik ki az első közös fotót.

Na, és most jön a lényeg: a megkérdezettek nagy része hat hónap után mer fingani a partnere jelenlétében.

(Annyiban csúsztattunk a címben, hogy ugyebár itt csak az ausztrálokról van szó, de talán nálunk is hasonlóak a szokások. Mindenesetre kérjük, hogy aki NEM várt fél évet, mielőtt szerelme közelében ellőtte az első pukit, jelezze kommentben.)

További érdekes adatok a felmérésből:

  • A fiatalabbak (24 alattiak) fele már három hónap után is mer fingani a párja jelenlétében.
  • A nők általában két hónap együttlét után mernek smink nélkül mutatkozni barátjuk előtt.
  • A megkérdezettek fele általában az első három hónapon belül bemutatja új partnerét a barátainak, ugyanakkor a válaszadók 2/3-a kétszer ennyi időt vár, amíg a család is megismerheti az új kapcsolatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik