Élet-Stílus

A halogatás mesterei – így jár, aki „ráér arra még”

Vannak, akik hírből sem ismerik a halogatás fogalmát, mások viszont úgy születnek, hogy képtelenek határidőre befejezni bármit is. Lássuk, milyen eredményekre számíthatnak, akik nem teszik meg időben, amit kéne.

A halogatás egy darabig működhet, de végül mindig eljön az igazság pillanata, amikor az élet benyújtja a számlát mindazért, amit nem tettünk meg idejében..

Bírja még az a futómű egy ideig!

Mindannyian tudjuk, hogy a halogatásnak nagy ára van, és mégis, minden egyes alkalommal abban bízunk, hogy ez egyszer nem kell majd ezt megfizetnünk. Pedig de. Különösen sokba kerülhet utólag, ha az autó javítását tologatjuk el újabb és újabb időpontokra – előfordulhat például még az is, hogy kerék nélkül maradunk az úton. Így járt ez az orosz teherautó sofőr is…

 

Majd holnap rendet rakok a szobámban

A házimunka halogatása, mint kísértés mindenki felett ott lebeg, és – valljuk be – a legtöbben engedünk is neki. Vannak, akik ebben is túlzásokba esnek, és végül akkora rumli alakul ki körülöttük, amit már szinte lehetetlen felszámolni.

Hagyjuk a koszos kocsit másra…

A kocsi mosás nem nagy dolog, hiszen csak begurulunk egy benzinkútra, és a gépek elvégzik helyettünk a piszkos munkát. Valamiért mégis halogatjuk ezt a feladatot – néhányan olyan sokáig, hogy az már a járókelők szemét bántja. Szerencsére vannak olyan művészi vénával megáldott emberek, akik mások hanyagságából is ki tudnak hozni valami jót és szépet.

Van még időm vizsgáig – vagy mégsem?

Aki egyszer kikerült a szülők védőszárnyai alól, és egy kollégiumba költözve megtapasztalta, hogy minden dolgot – így a tanulást is – egyedül, saját szorgalmára támaszkodva kell elvégeznie, az jól ismeri a vizsga előtti este rátörő pánik érzését. Persze elkerülhetné ezt a kínos helyzetet, ha nem halasztgatná folyton másnapra a felkészülést, de a diák már csak olyan, hogy inkább élvezetesebb dolgokra fordítja a drága idejét, és közben bízik a szerencséjében és a vizsgáztatók jóindulatában. Egészen addig a pillanatig tart ez, amíg elkerülhetetlen nem lesz a szembesülés a másnapi ZH-val. A videó megmutatja, hogyan omlunk össze, amikor pár órával a számonkérés előtt kinyitjuk a tankönyvet, és rájövünk, hogy egy mukkot sem tudunk még az anyagból…

Kiemelt kép: Thinkstock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik