Élet-Stílus

Öt-tíz perc szex baromira nem elég a párkapcsolatban

Az előjáték ott kezdődik, hogy kedvesek vagyunk egymással, hogy időt szánunk arra, hogy beszélgessünk, együtt fürödjünk, elmenjünk vacsorázni. Minden más esetleges, de a hosszú távú kapcsolatokban a szexuális életet muszáj valamennyire beütemezni a mindennapokba, randizásokkal például, különben el-elmaradozik a közösen töltött minőségi idő, ezzel együtt pedig szépen lassan leszokunk a szexről. 

A csók, a simogatás, az orális örömök, a franciázás a párterápia szükséges lépcsőfokai, egyrészt azért, mert így megtanulhatják egymást mindenféle módon kielégíteni, másrészt azért, mert anno minden ott kezdődött a két ember közt, hogy elcsattant az első csók.

A férfiak és a nők izgalmi görbéje merőben eltér egymástól, a férfiak hamarabb és intenzívebben jutnak el a megfelelő izgalmi szintre, mint a nők. A nőknek jóval több idő szükséges a másikra hangolódáshoz, az előjáték ahhoz szükséges, hogy ezt az időbeli eltérést összehangolja. Téves elgondolás, hogy az azonnali behatolás, az öt-tíz percnyi testi szerelem elegendő a kiegyensúlyozott szexuális élethez. A férfi számára a testi-lelki harmónia nem egyenlő azzal, hogy gyorsan letudja a nőt, és kész. Neki is kell az intimitás, a simogatások és a csókok, ő is akar adni, meg akarja mutatni, hogy partnere számára tökéletes férfi.

Az előjáték egyfajta win-win helyzetet teremt, a nő is érezheti a kényeztetést és a férfi is megmutathatja, mennyire szereti a nőt. Az örömtelen szexuális élet hosszú távon megkeseredetté tesz mindenkit. A szerelmi előjáték a csókkal kezdődik, éppen ezért javasolt heti rendszerességgel időt szánni arra, hogy csak és kizárólag csókban – akár félórán át – fejezzük ki egymás iránt a szerelmet. A másik testének felfedezése csókokkal lábfejtől a fejbúbig egy hatalmas vad szeretkezésben is végződhet.

A simogatás ne csak a megszokott érintés legyen, amit a mindennapokban használunk, hanem olyan, amiben benne van minden szeretetünk és szerelmünk.

A másik arcának finom simogatása, a fül, a nyak érintés, a gerincvonal, a has és köldök területének érintésénél csak arra kell ügyelni, hogy időnként új területeket kell felfedezni, nehogy megszokja és unja a másik.

A franciázás lehet a szeretkezés lezárása is

Az orális szex párterápián, ha gond van a szexuális élettel, kicsit hátrébb tolódik a feladatok sorában. Ez az az előjátékban, amivel a legkönnyebb kielégíteni egymást, és amivel a leghatékonyabban kipipálható a szex, az orgazmus. Az előjáték amiatt fontos, hogy ne az orgazmuson és az élvezés hajhászásán legyen a szerelmi élet hangsúlya, hanem a kölcsönösen megélt örömön és intimitáson. Akár a férfi adja az orális szexet, akár a nő, a másik fél bizosan élvezi fogja, csak az a buktató, ha monoton és rutinszerű, ezért is célszerű új technikákat időnként kigyakorolni egymáson.

A franciázás a hab a tortán, szinte biztos, hogy mindkét fél eljuthat a csúcspontra, akár ezzel zárják le a szeretkezést, akár arra használják, hogy a behatolást megfelelően előkészítsék mindkettejük számára. A nő ebben a szexpózban biztosan eléri azt az izgalmi szintet, amivel megfelelő lehet a lubrikáció és ha nem is orgazmusig, de élvezni, szeretni fogja amikor partnere beléhatol.

Az előjátékkal elérhető, hogy a gátlásosság, a félelem ne legyen úrrá, ráadásul segít áthidalni bizonyos problémákat, pontosan amiatt, hogy rávezeti a párokat arra, hogy nem az orgazmus a lényeg, hanem az, hogy kellemes időtöltésként fogjuk fel az előjátékot.

Kiemelt kép: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik