Élet-Stílus

Kirúgták a riportert, aki boldogan fotózkodott egy 18 halottas tömegkarambol roncsai közt

A kínai rádiósról készült fénykép villámgyorsan terjedt el a kínai közösségi oldalakon, óriási felháborodást okozva.

Kirúgtak az állásából egy kínai rádiós riportert, amiért mosolygós fényképhez pózolt egy autópályás tömegkarambol helyszínén – jelentette a helyi sajtó. A csak Ling néven említett nő látszólag nagyon boldogan állt a kamera elé, egyik kezével a győzelem jelét mutatva, a másikkal pedig újságíró-igazolványát. A háttérben két kiégett autó roncsai láthatóak.

Boldog fotó a 18 halottat követelő tömegkarambol helyszínén. Fotó:Weibo

A fénykép helyi idő szerint szerda délután kezdett el terjedni a Weibo kínai közösségi oldalon, nem sokkal a szerda reggel történt, 18 halottat követelő autópályás tömegkarambol után.

Munkaadója csütörtökön jelentette be, hogy a riportert kirúgták a fénykép miatt. „Helytelen viselkedése rossz hatással volt a társadalomra” – indokolta a lépést Fuyang rádióadó, a South China Morning Post cikke szerint.

Tűzoltók dolgoznak a kínai Anhui tartományban történt tömegkarambol helyszínén. Fotó: AFP PHOTO / STR

A tömegkarambol nem sokkal reggel nyolc óra előtt történt az Anhui tartományban található Fuyang városánál. A Xinhua kínai állami hírügynökség adatai szerint több mint harminc jármű ütközött össze a ködös autópályán, köztük teherautók és buszok is.

Tűzoltók dolgoznak a kínai Anhui tartományban történt tömegkarambol helyszínén. Fotó: AFP PHOTO / STR

Több jármű kigyulladt. A lángok megfékezésére több mint száz tűzoltót vezényeltek a helyszínre.

A balesetben legalább 18 ember halt meg, és 19-en sérültek meg. A sérültek közül legalább kilencet súlyos sérülésekkel fekszik kórházban. A baleset pontos okát még vizsgálják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik