Élet-Stílus

Videón, ahogy a mellkasán kívül dobog egy hétéves kislány szíve

Születésekor az orvosok csak pár napot adtak a ritka betegségben szenvedő lánynak. Rájuk cáfolt.

Amikor Virszavija Borun hét évvel ezelőtt megszületett egy orosz kórházban, az orvosok közölték anyjával, ne reménykedjen abban, hogy gyermeke életben fog maradni. A kislány egy rendkívül ritka, és ijesztően kinéző születési rendellenességgel jött világra: a szíve a mellkasán kívül dobog.

Ahogy azonban azt az alábbi, a héten közzétett videón látni lehet, Virszavija végül életben maradt. És a felvétel tanúsága szerint még nevetni is képes betegségén.

Az orosz kislány az úgynevezett Cantrell-pentalogiában szenved, ami egymillió szülésből mindössze öt gyereket érint. Ekkor a szív a mellkason kívülre kerül, és mindössze egy vékony bőrréteg védi a külvilágtól.

A kislány anyukája februárban a BBC-nek elmondta: amikor először meglátta lánya szívét, ahogy a testén kívül dobog, csak arra tudott gondolni, ez azt mutatja, hogy életben van.


Az anyuka igyekezett mindent megtenni, hogy lánya megfelelő kezelést kapjon, és az Egyesült Államokba költözött abban a reményben, hogy az amerikai orvosok segíteni fognak.

Azonban az amerikai orvosok sem tudtak jó hírrel szolgálni. A műtétet nem tudták végrehajtani a gyereken, a magas vérnyomása miatt, és azt mondták neki, nem fog sokáig élni. Anya és lánya most Floridában él, mert az ottani meleg időjárás jót tesz Virszavija szívének. Életét anyukája az Instagram-oldalán mutatja be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik