Élet-Stílus

Harmincnégy óra alatt épült meg minden idők legnagyobb Lego készlete – Videó

Az új Star Wars Ultimate Collectors Series Millennium Falcon a Lego történetének legnagyobb, és legdrágább készlete. Az elképesztően részletgazdag készlet 7541 elemből áll, az összeállítását 1400 lépésben mutatja be a 494 oldalas kézikönyv. Az ára ugyancsak masszív: az Egyesült Államokban 800 dollárba (kb. 207 ezer forintba) kerül.

Germain Lussier, a Gizmodo újságírója szeptember 1. és 9. között az összes szabadidejét az űrhajó összeállításának szentelte. Nagyjából 34 órát töltött az építéssel, de azt írja, ebben az időben jócskán benne vannak, az ekkora munkák során óhatatlanul felmerülő, kisebb-nagyobb hibák. Például, amikor egy nagyobb egység összeállításának végén rájött, hogy kifelejtett egy elemet, vagy amikor nem rögzített megfelelően darabokat, és azok lehullottak az építményről.

Ha azt gondolnánk, hogy a hatalmas munka végén, legalább jókat lehet játszani a Falconnal, tévedünk. A kész űrhajót megfogni sem akárhogy lehet, mert könnyedén széthullik. Ahogy gyűjtői darabhoz illik: a Star Wars Ultimate Collectors Series Millennium Falcont csak csodálni lehet, azt sem túl közelről, hiszen valódi műalkotás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik