80 évvel azután, hogy svájci csokoládékészítők a tejcsokoládé és fekete csokoládé után megalkották a fehér csokoládét, egy negyedik típussal bővült a csokicsalád. A zürichi székhelyű Barry Callebaut kakaó- és csokoládékészítő cég szerdán jelentette be, hogy több éven át tartó próbálkozás után elkészültek a rubintcsokoládéval.
#BreakingNews revealed to global media in #Shanghai today: Come & witness the #world #premiere of #RubyChocolate: https://t.co/CouSFWnUQ9 pic.twitter.com/MjTmagGcxi
— Barry Callebaut (@BCgroupnews) September 5, 2017
A cég Sanghajban mutatta be az újítást, amit közleményük szerint a Ruby kakaóbabból hoztak létre, és a nevéhez méltóan vöröses színben pompázik. Az új, erőteljes ízű csoki a bogyósgyümölcsöket lehet felfedezni – írták közleményükben. Amiben kiemelik, hogy a rubintcsokoládéhoz nem használtak semmilyen színezéket, vagy aromát.
A csoki megalkotása éveken át tartó munka eredménye, amit a Barry Callebaut franciaországi és belgiumi kutató-fejlesztő központjaiban végeztek, a brémai Jacobs egyetemmel együttműködve.
A Kennedy’s Confection című szaklap szerkesztője, Angus Kennedy a Sunnak nyilatkozva dicsérte a rubintcsokoládé „könnyed, gyümölcsös ízét”, ami miatt észre sem veszi az ember, hogy egymás után falja egyiket a másik után. Elmondása szerint emiatt sokkal többet meg lehet enni belőle, mint a hagyományos csokoládéból.
Glad to attend Barry Callebaut launch of new Ruby bean chocolate @BarryCallebaut #kennedysconfection #confectionery https://t.co/lUrusaY36h pic.twitter.com/fRzJTkkdrZ
— Kennedy’s Confection (@KennedysConfec) September 5, 2017