Élet-Stílus

Újabb részletek derültek ki Husiról

Husi kutya péntek délelőtt szerzett magának ha nem is országos, de legalábbis fővárosi ismertséget: akkor szaladt be ugyanis a 3-as metró alagútjába. A kutya bűnlajstroma itt nem áll meg, ugyanis még a műszakvezetőt is megharapta ijedtében, most pedig újabb részletek derültek ki az alig egyórás kalandjáról.

Megharapta a műszakvezetőt a metróalagútba futó Husi
A hármas metrót megbénító eb egy közeli panelházból szökhetett el.

Megkerestük a BKK-t, illetve a BKV-t, hogy segítsenek nekünk a részletekkel kapcsolatban, ők pedig a FÖRI – Állategészségügyi Szolgálathoz irányítottak minket. Tőlük megtudtuk, mivel üzemi területen történt az incidens, ezért a mentésben közvetlenül nem vettek részt, hanem a VI. kerületi hatósági állatorvos, illetve a gyáli állatorvos intézkedett.

Husi ugyanis Gyálra van regisztrálva, ott él, péntek reggel pedig nem gazdája mellől szaladt be az alagútba, hanem egy lánytól, akit a gazdája kért meg, hogy vigyázzon rá.

Megkerestük a VI. kerületi főállatorvost is, hogy adjon nekünk tájékoztatást Husi állapotáról. Kiderült, valóban ők mentették ki az állatot, aki egyébként teljesen jól van, és bár már visszakerült a gazdájához, továbbra is a megfigyelését végzik.

Fejléckép: Facebook/BKK

Ajánlott videó

Olvasói sztorik