Élet-Stílus
Love triangle, a girl is hugging a guy and he is holding hands with another girl, they are sitting together on a bench

És neked hány szexpartnered volt életedben?

24.hu
24.hu

2017. 08. 23. 16:22

És az sok vagy kevés?
Korábban a témában:

Összeszámoltad már, hány szexpartnered volt életedben? És volt már rá alkalmad, hogy ezt a számot összehasonlítsd mások hasonló adataival? Van fogalmad arról, hogy az eredményed az átlaghoz képest soknak vagy kevésnek számít? (Nyilván a minőség a lényeg, nem a mennyiség, de ebbe most ne kössünk bele!)

Az a csodálatos hírünk van, hogy felmérés készült a témában, úgyhogy a fenti kérdésekre máris itt a válasz. Persze hozzá kell tenni, hogy a Superdrug – Online Doctor felmérése nem reprezentatív (Európában és az Egyesült Államokban összesen 2000 embert kérdeztek meg), úgyhogy az adatokat kezeljük inkább csak tájékoztató jellegűként.

A résztvevőket nemcsak arról faggatták, hány partnerük volt korábban: arról is nyilatkozhattak, hogy igazat mondanak-e jelenlegi párjuknak a korábbi kapcsolataik számáról, és hogy mennyi az életük során elfogyasztott ágytársak ideális száma. És még sok minden másról.

Nézzünk néhány érdekes adatot!

  • A nők 67,4, a férfiak 58,6 százaléka azt állítja, hogy mindig az igazat és csakis a színtiszta igazat vallja be jelenlegi párjának a korábbi szexpartnerek számáról (persze ki tudja, ezúttal igazat mondtak-e).
  • A férfiak 17,5, a nők 8,2 százaléka kicsit nagyobb számot mond be, amikor ferdít korábbi kapcsolatairól.
  • A válaszadó nőknek átlagosan 7, a férfiaknak 6,4 szexuális kapcsolatuk volt életük során. Az ideális számot is körülbelül így látják (nők: 7,5, férfiak: 7,6).
  • Országonkénti bontást nézve: az átlagos kapcsolatszám Európában az olaszoknál a legalacsonyabb (életükben átlagosan 5,4 emberrel kerülnek ágyba), és az angoloknál a legnagyobb (7). Ennyit a sztereotípiákról.
  • A franciák szerint az ideális partnerszám 10, a lista másik végén a hollandok állnak, akik szerint 6 szexuális kapcsolat elég egy életre.

Azt is megkérdezték a résztvevőktől, hogy egy aktuális kapcsolat mely szakaszában érdemes (ha egyáltalán…) beszámolni a korábbi partnerek számáról. A legtöbben az 1. és a 4. hónap közötti időszakot jelölték meg – ennél korábban talán nem célszerű, és ezek szerint később sem. De sokan válaszoltak úgy is, hogy az első hónap során már szóba lehet hozni ezt a témát.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.